Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Timur, a hódító - Benkő László

Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Benkő László legújabb történelmi kalandregénye a XIV. század legnagyobb, és leginkább rettegett közép-ázsiai hódítójának - Timur Lenk - különleges történetét tárja az Olvasó elé.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu
Szerző: Benkő László
Cikkszám: 9786158192705
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Benkő László legújabb történelmi kalandregénye a XIV. század legnagyobb, és leginkább rettegett közép-ázsiai hódítójának - Timur Lenk - különleges történetét tárja az Olvasó elé.
Timur egy eltörökösödött mongol törzsben látta meg a napvilágot, a mai Üzbegisztán területén, a híres selyemút egyik mellékágánál. A területet Csagatáj kán, Dzsingisz fiának leszármazottai birtokolták.
Timur apja egy merész elgondolással arra vállalkozott, hogy bebizonyítja: családja közvetlen leszármazottja a néhai világhódító nagykánnak, s ezért jogukban áll a terület felett uralkodni.
Ezzel kezdődött Timur legendás és véres háborúkkal övezett története...
A kor legkiválóbb stratégájaként és hadvezéreként ismerték, s a nyugat-európai uralkodók követei egymásnak adták a kilincset fényűző szamarkandi palotájában.
Az utókor egyfelől a városokat építő, a tudományokat és a művészeteket végtelen elszántsággal pártoló uralkodót látja benne, más történészek azonban Timurt véreskezű hódítónak, tömeggyilkosnak tekintik.
Igaz, hogy már gyermekkorában fosztogató bandák élén állt?
Lehetséges, hogy apja agyafúrt tudatossággal építette fel Timur imázsát, vagy bizonyíthatóan rokonságban álltak Dzsingisz kánnal?
Valóban megférhet ennyi eltérő személyiségvonás egyetlen emberben?
Tényleg milliók halála száradt Timur és hadvezéreinek lelkén?
Példátlan kegyetlenséggel törte le a lázadásokat, és nem viszolygott gyermekek és nők tömeges legyilkoltatásától sem...
S hogy mi közünk nekünk, magyaroknak Timurhoz?
Annyi kétségkívül, hogy Luxemburgi Zsigmond király, mint ahogy a többi európai keresztény uralkodó is Timurban látták azt a személyt, aki egy keletről indított, elsöprő erejű támadással képes gátat vetni az Európára törő oszmán terjeszkedésnek...
Benkő László történelmi regényéből pontos helyrajzot kaphat a korról, valamint a zseniális történetmeséléséből korhű ismereteket - szilaj paripákról, csatákról, kalandokról - közben megismerheti a legendás Timur Lenk történetét, a középkori kelet vadságát és kérlelhetetlen törvényeit, történelmét.
Kihagyhatatlan történelmi kalandregény a történelem szerelmeseinek!

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Családi Könyvklub
Kiadás éve 2021
Oldalszám 454 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló könyvek a kategóriában

/* */