Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Szépirodalom

Magyarországon alapvetően a könyvek két nagy kategóriába sorolhatók. Ha a világ megértésére, megismerésére szolgálnak, akkor szakkönyvekről beszélünk. Ha viszont céljuk a történetmesélés, amely ráadásul még fiktív is, akkor beszélünk szépirodalomról.

A szépirodalom is szórakoztat, csak egy magasabb minőséget képvisel a szöveg tekintetében. Maradandó értéket ad, vagyis mondanivalója független a kortól és időtől, amelyben született. Webshopunkban a klasszikus szerzőktől kezdve egészen a kortárs darabokig találhatsz magad számára irodalmi műveket.

Szépirodalom a Könyv kategóriában

Szűrés

Borító
Ár szerinti szűrés
Kiadás éve
Kiadó
Szerző szerinti szűrés
Rendezés:

Regény

Az elbeszélő irodalom egyik népszerű műfaja a regény. A regények központjában mindig egy történet áll, általában több szereplővel dolgozik, és a cselekménye szerteágazó lehet. A műfajban már az ókorban is születtek kötetek, de igazán népszerű a 18-19-20. században lett. 

Egy regény típusát tekintve rengetegféle lehet: családregény vagy háborús regény, kaland- vagy lélektani, hogy csak néhány példát említsünk. De csoportosíthatjuk őket úgy is, hogy a jelenben vagy a múltban játszódnak.

Történelmi regénynek általában a régebbi múltban játszódó műveket tekintjük, társadalmi regényeknek pedig azokat, amelyekben a cselekmény ideje azonos a mű megszületésének idejével. Az előbbi egy igen népszerű kategória az olvasók körében, így webshopunkban is külön kiemelésre kerültek a múltban játszódó könyvek. A kategóriára kattintva népszerű magyar és külföldi szerzők műveit találod.

Ha érdekesnek találod valamelyiket a borítója alapján, akkor csak kattints a címére, és egy rövid leírást is olvashatsz a cselekményről!

Novella

A novellák rövid elbeszéléseket takarnak. Olyan, tömören előadott történeteket, amelyek nem törekszenek a valóság teljes ábrázolására, és rendszerint kevés szereplő jelenik meg bennük. Egy fordulat vagy egy csattanó a mű végén pedig szinte kötelező eleme a műfajnak.

Ha nincs időd egy-egy hosszabb regénybe belekezdeni, akkor választhatod a novellákat is. Mivel rendszerint rövid lélegzetvételűek, ezért szinte azonnali megoldást kínálnak a betűéhségre. A szépirodalmi könyveken belül a novellákat szintén külön csoportban találod. Ha kiválasztod ezt a kategóriát, akkor látni fogod, hogy az olyan örök klasszikusok mellett, mint például Jane Austen vagy Ernest Hemingway, a mai, kortárs, magyar szerzőket is megtalálod. 

Csak hogy néhányat kiragadjunk közülük: Lackfi János, Grecsó Krisztián vagy Cserna-Szabó András is a szerzőink között szerepel. Ha kíváncsi vagy, hogy mely szerzőktől találsz még köteteket, akkor csak használd a bal oldalon található szűrőnket. Kattints a lefelé mutató nyílra a szerzők feliratnál, és máris láthatod, hogy milyen gazdag a választék. Ugyanezt a szűrést megteheted a kiadókkal kapcsolatban is.

Versek, költemények a szépirodalom világában

A versekkel kapcsolatos téves közhelyek elriaszthatják az embert attól, hogy ezt a fajta irodalmat válassza kikapcsolódásképp. Pedig ez a műfaj is tökéletesen ki tud zökkenteni a hétköznapok taposómalmából. A ritmikusságuktól, szófordulataiktól felfrissülhet az agy.

A nagy klasszikusok mellett érdemes időt szánni a kortársakkal való ismerkedésre is. A kortárs költők esetében biztosan nem kell megbirkózni a régies szóhasználat okozta kellemetlen érzéssel. Az oldalunkon a szépirodalomnak ezen ága is külön kategóriát kapott. Arany Jánostól kezdve Jékely Zoltánon át egészen a feltörekvő fiatalságig találkozhatsz nálunk szerzőkkel.

A könyvek fotója mellett található részletek feliratra kattintva kicsit jobban is megismerkedhetsz a kötet szerzőjének személyével és költői világával.