Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Február 19.
Magyar Széppróza Napja

A Magyar Írószövetség Választmánya - a 2017. november 13-i ülésén hozott döntése értelmében - kezdeményezte, hogy 2018. február 18-án, Jókai Mór születésnapján első ízben, majd attól kezdve minden évben ezen a napon rendezzék meg Kárpát-medence szerte a Magyar Széppróza Napját

Megvannak a 2019-es Aegon-díj rövidlistásai!

Összeállt az Aegon-díj döntőseinek listája. Prózai művekben erős a mezőny: öt regény és két novelláskötet is szerepel a díjesélyesek között, mellettük három verseskötet versenyez. Három kiadó is büszke most szerzőire,  a Pesti Kalligram, a Jelenkor és a Magvető, összesen tíz kötet versenyez. A díjazott 3 millió forintos elismerést kap, művének sikerét további több millió forint értékű média-megjelenéssel támogatja a díjalapító Aegon Biztosító.

Hét ok, amiért nem leszel buta, ha olvasol

 

Az olvasás megváltoztatja az agy fizikai struktúráját. (Kutatási eredmény)

Amikor tele van a hócipőd (Erlend Loe: Doppler hazatér)

Van az a pont, amikor besokall az ember, elege lesz a körülötte élőkből, az okoskodó és nyüzsgő emberekből. Amikor a hócipőnk is megtelik a főnők, a gyerek, a szomszéd vagy a társunk összes nyűgével.

A Scolar Kiadó szerzője nyerte az idei Nemzetközi Man Booker-díjat

 

David Grossman nyerte idén a regények Oscarját, a rangos Nemzetközi Man Booker-díjat az Egy ló besétál a bárba című művével. Gratulálunk neki és a Scolar Kiadónak, amely a közelmúltban jelentette meg a regényt magyarul Rajki András fordításában.

Tizenöt évesen írta meg első regényét Lili

 

Utat tört magának a tehetség: a kamaszlány mert és nyert!

Fotók: Gy. Balázs Béla

Találkozás egy nagy íróval - Esterházy Péter emlékére

 

 

Gondolom, Önök kíváncsiak, milyen lehet egy újságírónak híres művészekkel társalogni. A következő történet egy ilyen találkozásról szól.

 

/* */