Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Termékek Menü

Meghívás kivégzésre - Helikon Zsebkönyvek 69. (Vladimir Nabokov)

Paraméterek

Kiadó Helikon Kiadó
Kiadás éve 2019
Oldalszám 220
ISBN 9789634792888
Akciós ár:
1.499 Ft
999 Ft
Kedvezmény: 33%

Meghívás kivégzésre - Helikon Zsebkönyvek 69. (Vladimir Nabokov)

Szerző: Vladimir Nabokov
Elérhetőség: Raktáron
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2019. október 24.
Menny.:db

Bővebb leírás, tartalom

Cincinnatus C.-t halálra ítélik, és bezárják egy erődítményben lévő börtönbe, mert ő egy "átlátszatlan" (igazi) ember, míg a többiek "átlátszó lények". Amíg kivégzésére várakozik, látogatókat fogad (az ügyvédjét, a feleségét, az anyját, Emmocskát, a börtönigazgató 12 éves lányát, a börtön könyvtárosát), leveleket ír, elmélkedik, illetve e fura nabokovi világbeli szokások megkövetelte módon összebarátkozik fogvatartóival (börtönőrével és a börtönigazgatóval), illetve majdani hóhérjával, a köpcös, joviális möszjő Pierre-rel. Cincinnatust valójában átverik: a szomszéd cellabeli rabként mutatják be neki a hóhért - ez megkönnyíti a barátkozást. Szürreális történések: egyes szereplők egy-egy beszélgetés közben átváltoznak valaki mássá, Cincinnatus a levegőben sétál, máskor megszökik, de az út utolsó szakasza visszaviszi őt a cellájába.
Kivégzése után, amikor minden szétesik, szétfolyik körülötte, C. elindul, hogy megkeresse a hozzá hasonló "igazi" embereket.

 

Meghívás kivégzésre - Helikon Zsebkönyvek 69. (Vladimir Nabokov) című könyv most 999 Ft kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu-n.

Hasonló könyvek a kategóriában

3.999 Ft 2.665 Ft (2.538 Ft + ÁFA)
Raktáron

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */