Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%

Paraméterek

ISBN 9789634052494
Kiadó Európa Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
Oldalszám 152 oldal
Súly ∼ 350 gramm

Képzelt lények könyve

Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%
Szerző: Jorge Luis Borges
Cikkszám: 9789634052494
Elérhetőség: Nincs készleten
Szállítási díj: 1.299 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Balta formájú a feje, baltanyél alakú a teste, tömzsi a lába, s kizárólag baltanyelet eszik. Mi az?

Az Axehandle Hound.Miféle hal az, amelyik fák közt él, jól repül és fél a víztől?

Vidéki. Név szerint az Upland Trout.Miért vágják le a varázslók a sárkányok fejét?

Mert sárkányagyból nyerhető a legragyogóbb drágakő, a karbunkulus.Egyáltalán vannak sárkányok?

Persze hogy vannak. Ahogy démonok, szörnyek, szirének, kimérák, valkűrök is vannak a képzelet birodalmában.Ez a szórakoztató, meghökkentő és mesés kislexikon az emberi fantázia legfurcsább teremtményeit mutatja be. A Biblia, a görögrómai és a germán mitológia, az Újvilág és a keleti kultúrák fantasztikus figurái, irodalmi művek különös alakjai szerepelnek benne. Álombeli, égi, földi és vízi lények sokasága. Borges kizárólag eredeti forrásokból, többek közt bestiáriumok lapjairól, Lemprire lexikonából, Ovidius, Dante, Poe vagy Kafka műveiből, túlvilági útikönyvekből merítette anyagát. Némelyik alakja több forrásban is felbukkan. Például a hajósok kollektív félelmén alapuló szigetállat, amely egy angolszász bestiárium leírása szerint egy hatalmas bálna: a Fasztitokalon.

Olyan, mint egy érdes kő, melyet homok borít; ha megpillantják a tengerészek, szigetnek vélik. Magas orrú hajóikat aztán kikötik emez álföldhöz, s minden félelem nélkül partra szállnak. Tábort vernek, tüzet raknak rajta, s kimerülten álomba merülnek. Ekkor az áruló lebukik az óceán vízébe; a mélységbe hatol, és megvárja, amíg a hajó és legénysége kileheli a lelkét a halál csarnokában. Olykor édes illatot ereget a szájából, mellyel magához vonzza a tenger halait. S mikor azok beveszik magukat a torkába, összezárja a száját.

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */