Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü

Hidas György: Lelki köldökzsinór

Akciós ár:
3.990 Ft
3.150 Ft
Kedvezmény: 21%
Szerző: Hidas György
Elérhetőség: Nincs készleten
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Napjainkra bebizonyosodott, hogy az ember lelki élete nem a születés, hanem a fogantatás pillanatával kezdődik.


Az anya belső világának minden rezdülése érinti a baba testét és lelkét: lelki köldökzsinór köti össze az anyát magzatával. 


Az anyaméhben szerzett tapasztalatok kihatnak az ember testi-lelki fejlődésére, személyiségére, társadalmi kapcsolatai milyenségére. 

Két magyar pszichoanalitikus, Hidas György és Raffai Jenő dolgozta ki az anya és magzata kapcsolatteremtésének módszerét, az anya-magzat kapcsolatanalízis, amely során olyan mély kapcsolat jön létre anya és magzata között, amelyben az érzelmek megoszthatóvá válnak, ezáltal a kapcsolat szabályozhatóvá, differenciálttá és harmonikussá tehető. 

Mértékadó tudományos körök azt állítják, hogy a pszichoanalízis bevezetése óta ez a legnagyobb „találmány” a pszichológia területén.


A kapcsolatanalízis nemzetközi elismertségét bizonyítja, hogy Raffai Jenőt meghívták egy az ENSZ által 2001-ben felkért 12 tudósból álló bizottságba, amelynek feladata, hogy a gyermekek évtizede alkalmából a tagállamoknak ajánlható nevelési programot dolgozzon ki a béke és erőszakmentesség nevében.  

A könyv első részében Hidas György és Raffai Jenő a magas színvonalú tudományos ismeretterjesztés kritériumainak eleget téve közérthetően, olvasmányosan, végig intellektuális izgalomban tartva az olvasót ismertetik a születés előtti pszichológia gyökereit, kutatásokat és eredményeket, valamint magát a kapcsolatanalízist, mint módszert.

Sokat mondanak a fejezetcímek is:

Az intelligens magzat

A magzati élet vizsgálata ultrahanggal

Az anyai stressz és szorongás hatása a magzatra és a gyermekre

A nem kívánt terhességek késői hatása

A magzati lélek a pszichoanalízis tükrében

A tudattalan megközelítése

Az anya-magzat kapcsolatanalízis mint módszer

A könyv második részében anyák vallanak a kapcsolatanalízis során megélt gyönyörűséges vagy éppen fájdalmas élményeikről, magzatukkal való kapcsolatukról. Döbbenetes példák olvashatók arról, hogyan lehet biológiainak tekintett folyamatokba a kapcsolatanalízis segítségével beavatkozni. Az anyák valamennyien úgy érezték, hogy a várandósság alatt kialakult mély kapcsolatnak köszönhetően a születéskor ismerősként köszönthette egymást anya és gyermeke.

A rendkívül izgalmas, személyes hangú beszámolókat Vollner Judit jegyezte le.

Alcím: Beszélgetek a kisbabámmal


Szerzők: Hidas György - Raffai Jenő - Vollner Judit


Kiadó: Helikon


Kiadás éve: 2011


Kötésfajta: keménytáblás védőborítóval


Oldalak száma: 253


Illusztrációk: fekete-fehér fotók, rajzok


Hidas György: Lelki köldökzsinór című könyv most 3.150 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Terhesség és szülés kategóriájában.

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a könyvek is érdekelhetik

/* */