Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
1.990 Ft
1.473 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Napkút Kiadó
Kiadás éve 2021
Oldalszám 70 oldal
Borító puhafedeles

Hajnali madár - Németh Attila

Akciós ár:
1.990 Ft
1.473 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db
Szerző: Németh Attila
Cikkszám: 9786156283832
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.299 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A kötet címe magától értetődően, annak természetességében hozza játékba az állat és a napszak hívószavainak elsődleges asszociációit, az énekesmadarat, a kora reggeli madárdalt, az egyes versek madarai azonban korántsem a természetes környezetükben bukkannak fel, magukban hordozzák ezáltal a kiszakítottságot, az idegenséget, annak sajátos perspektívájával együtt - a címadó vers, a Hajnali madár éppen a lírai én elkeseredett (és talán sikertelen) önazonosítási kísérlete.
A madarak szabadsága és az égbolt határtalansága helyett tehát ez a lírai ént meghatározó tapasztalategyüttes, amelyben mégis valamiféle meggyőződéses idealizmus sejlik fel a baljós hangulatú, minden versben újrateremtődő mikrovilágok mögött. Amennyire kézzelfoghatóvá válik a fizikai környezet, legalább olyan erőteljesek ezek a mögöttes benyomások, amelyeket gyakran csupán egy-egy szó jelez. Ennél árnyaltabb hangulatteremtésre a szövegek szándékoltan nem vállalkoznak, legfőbb eszközük a szinte végletekig fokozott sűrítés.
Németh Attila verseskötete az értelmezés számos rétegét kínálja, a hagyományos népi líra kortárs alternatívájától a lírai én szerep- és létértelmezésének mikroperspektíván keresztüli kibontakoztatásáig.

MaiKönyv - A megbízható online könyváruház

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */