Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Termékek Menü

Csókolom a kezét (Szegedy-Maszák Marianne)

Paraméterek

Kiadó Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma 500
Borító KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly 790 gr
ISBN 9789633102701
Kiadás éve 2014
Fordító Rakovszky Zsuzsa
Akciós ár:
3.990 Ft
2.653 Ft
Kedvezmény: 34%

Csókolom a kezét (Szegedy-Maszák Marianne)

Szerző: Szegedy-Maszák Marianne
Elérhetőség: Nincs készleten
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Várható szállítás: 2019. október 24.

Bővebb leírás, tartalom

Szegedy-Maszák Marianne szülei, Hanna és Aladár Budapesten találkoztak és szerettek egymásba 1940-ben. Aladár pályája felfelé ívelt a külügyminisztériumban – harcos antifasisztaként éppen tárgyalásokat folytatott a Szövetségesekkel, amikor letartóztatták és Dachauba deportálták. Hanna Weiss Manfréd, a híres csepeli Weiss Manfréd-művek alapítójának unokájaként sokáig élvezhette az asszimilálódott zsidó iparbáró családjának fényűző, nyugalmas életét, amíg az országban egyre erősödő antiszemitizmus, majd a német megszállás halálos veszélybe nem sodorta őt és egész rokonságát.


A család végül egy Heinrich Himmlerrel kötött titkos alkunak köszönhetően menekült meg, melynek értelmében vállalatbirodalmukért és minden vagyonukért cserébe szabadon távozhattak a semleges Portugáliába. Hanna és Aladár két évig semmit nem tudtak egymásról, szerelmük mégis kiállta az idő és a történelem próbáját. Végül a háború lezárulta után, 1945-ben házasodtak össze Budapesten, ahonnan rögtön tovább is indultak Washingtonba, ahol Aladár Magyarország megbízott követeként igyekezett minél előnyösebb kapcsolatokat kialakítani az új magyar vezetés és az Egyesült Államok között. Ám amikor Magyarországon egy rövid, reményteljes időszak után valósággá vált a kommunista hatalomátvétel rémképe, Aladár önként lemondott tisztségéről, és emigránsként az Államokban maradt a feleségével.

 

Csókolom a kezét (Szegedy-Maszák Marianne) című könyv most 2.653 Ft kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu-n.

Vélemények

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 09.
| 4 / 5 csillag!
2017. 10. 30.
Olvasmányos, érdekes könyv. Egy olyan szemszögből mutatja be a 2. vh. utolsó időszakát, és az azt követő időszakot, ami nem igazán szerepel a történelemkönyvekben.
/* */