Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Termékek Menü

Az ész a fontos, nem a haj (Csatári Bence)

Akciós ár:
3.150 Ft
2.353 Ft
Kedvezmény: 25%

Az ész a fontos, nem a haj (Csatári Bence)

Szerző: Csatári Bence
Elérhetőség: Raktáron
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2019. október 24.
Menny.:db

Bővebb leírás, tartalom

„Először megverni, aztán megnyerni!” – ezt az elvet követte a korai kádári pártvezetés a hazai fiatalok megregulázása kapcsán. De nemcsak a fiatalokat, hanem az őket szórakoztató pop-rock zenészeket is rövid pórázon tartotta a hatalom: Bródy Jánost rabosították, Nagy Ferót pedig bántalmazták az állambiztonság rendőrei. 


 

Máskor jóval finomabb módszerekhez folyamodott a pártállam, és kisebb-nagyobb fricskákat kaptak a könnyű műfaj zenészei. 


 

Mindeközben menő zenekaraink óriási sikerrel turnéztak a keleti blokk országaiban, jól kerestek, itthon viszont el kellett viselniük a hatalmasok vegzálásait. A slendrián diktatúra sorra gyártotta a hősöket és a mártírokat – és érdekes módon voltak olyan zenészek, akik mind a két kategóriába beletartoztak. Hogy miként is gondolkodtak a pártvezetők és apparatcsikjaik a zenészekről, és utóbbiak milyen túlélési technikákat alkalmaztak, kiderül Csatári Bence könyvéből, amely eddig nem publikált iratokat is az olvasóközönség elé tár.


 

Csatári Bence: Az ész a fontos, nem a haj - A Kádár-rendszer könnyűzenei politikája


 

KIADÓ    JaffaKÖTÉS    keménytáblásMegjelenés 2015

 

Az ész a fontos, nem a haj (Csatári Bence) című könyv most 2.353 Ft kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu-n.

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */