Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
3.000 Ft
2.220 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

A csend napjai - Szakonyi Károly

Akciós ár:
3.000 Ft
2.220 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

A Magyar Mikrokozmosz sorozat a Kárpát-medencei és a világ bármely pontján élő magyarság számára nyit fórumot.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu
Szerző: Szakonyi Károly
Cikkszám: 9789635410521
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható száll. dátum (*ha készleten!): 2022. január 26.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A Magyar Mikrokozmosz sorozat a Kárpát-medencei és a világ bármely pontján élő magyarság számára nyit fórumot kisviláguk - mikrokozmoszuk - szépirodalmi műveken, szociográfiákon, emlékezéseken, autobiográfiákon, esszéken, történeti és tudományos műveken át kifejeződő felmutatására. Históriai és szinkron létezésünk olyan mozaikjait helyezve az olvasók elé, amelyek a cseppben tükröződő tenger tisztaságával, modellszerűen vallanak sorsunkról, történelmünkről, s Pilinszky János szavaival: "Ahogyan a tenger az összetört szentségtartóban" (Merre, hogyan?) viselik létünk fényeit és árnyékait. 

"Az emlékek velünk élnek tovább. Ferenc már évek óta velük tölti az éjszakáit. Éjfél után jönnek, a pirkadattal felerősödnek, és ő várja őket. Hajnali ébredéskor, amikor felmerül valami a múltból, mint valami memoritert, megpróbálja rögzíteni. És ha éppen csak egy mozzanat bukkan fel, azt is megragadja, mélyíti, szélesíti. Életben akar tartani mindent, ami volt. Embereket, tájakat, utcákat, egy fasort, egy kertet, az öreg körtefák alatt a hullott gyümölcsöket, amiket már kikezdtek a darazsak, csillagos augusztusi estéket, a pelék éjszakai futkosásának dobaját a padlás deszkáin... És a nőket. Akiket szeretett, és akik szerették." 

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Magyar Napló Kiadó
Kiadás éve 2021
Oldalszám 88 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */