Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.200 Ft
Online ár: 3.108 Ft
Menny.:db

Tudományfilozófia - Kampis György

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.200 Ft
Online ár: 3.108 Ft
Menny.:db

Ez a történeti áttekintést nyújtó, hiánypótló kötet rávilágít arra is, hogy a filozófia milyen fontos és termékeny hatással lehet a tudományra.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Kampis György
Cikkszám: 9789634932055
Elérhetőség: Utolsó 5 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Sokakat foglalkoztat az a filozófiai jellegű kérdés, hogy mi a tudomány. A filozófia szükségképpen tartalmaz a tudományokra vonatkozó gondolatokat, észleli a legkülönfélébb tudományágak módszertani elemeit, de maguk a tudományok nem feltétlenül reflektálnak saját tevékenységük ismeretelméleti előfeltevéseire. A tudományfilozófia a tudomány logikája és fogalmi rendszere, a tudomány reflexiója és önreflexiója, elméleti alapja és lelkiismerete; leírása, apologetikája és kritikája. A tudományfilozófia nem kevesebbet állít magáról, mint hogy ő hivatott a tudomány nevében szólni.

Ez a történeti áttekintést nyújtó, hiánypótló kötet végigvezeti olvasóját többek között Bacon, Hume, Comte, Mill, Carnap, Russell, Wittgenstein, Popper, Kuhn, Feyerabend, Bayes és Kolmogorov művein, és az empirizmus, a szkepticizmus, a kauzális indukció és a hipotetikus dedukció, a logikai pozitivizmus és az analitikus atomizmus, a valószínűségi statisztika, a paradigmaváltások és a tudásszociológia episztemológiai történetének bemutatásával rávilágít arra is, hogy a filozófia milyen fontos és termékeny hatással lehet a tudományra.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Typotex Elektronikus Kiadó
Kiadás éve 2022
Oldalszám 232 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek