Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.490 Ft
Online ár: 1.817 Ft
Menny.:db

Szálazódik szét - Gellén-Miklós Gábor

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.490 Ft
Online ár: 1.817 Ft
Menny.:db

Egy keservesen köznapi lét rajzolódik ki, a versek érzékletesen ábrázolják annak fájdalmas stációit. A költői én helye üres folt a világban, úgy érzi, az ég nem az ő ege, nem veszi észre a jelet.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Gellén-Miklós Gábor
Cikkszám: 9786156409980
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 09.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Gellén-Miklós Gábor új kötetében egy keservesen köznapi lét rajzolódik ki, a versek érzékletesen ábrázolják annak fájdalmas stációit. A profán teremtéstörténetben, a hetedik napon: "A program pihen, nem válaszol, / Vaksi képernyőszemével bámul a semmibe". Ebben a "törött lábú" életben csak botladozni, verejtékezni lehet, a fényképek "már az exponálás pillanatában sárgák". Az anyát a cigaretta, az apát a másnapos sörösüveg bűze idézi, a szerelemből csak a keserű irónia marad, még a virtuális in­dián törzsfőnök névadása is telibe talál:

Szomorú árnyék. A költői én helye üres folt a világban, úgy érzi, az ég nem az ő ege, nem veszi észre a jelet, mert mindig másfelé néz, nyáron is nagykabátban ácsorog, "éjszaka jön / az éjszakára", csak a múló időben létezik. Mégis, aki csak árnyékával van jelen, akinek a szemébe "egy gödör / fekete napja süt", aki kiűzetett a harmóniából, otthontalanságában, bár szemérmesen, tele kétellyel, de mintha mégiscsak a hitre vágyakozna, hogy fölemelhesse szívét, mert egyszer imává állhat össze "a félelem / artikulálatlan hang- / törmeléke.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Napkút Kiadó
Kiadás éve 2022
Oldalszám 66 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.