Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.500 Ft
Online ár: 2.764 Ft
Menny.:db

Spiritusz - Farkas Attila Márton

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.500 Ft
Online ár: 2.764 Ft
Menny.:db

Hermetika a 21. században. A kötet másik mondanivalója, hogy minden bölcselet, világkép, nézet, tézis, koncepció mindenkor szándékok kifejeződései. Az igazi kérdés nem az, hogy mi van?, hanem hogy mit akarok, hogy legyen?

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Farkas Attila Márton
Cikkszám: 9786155935121
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 09.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

E különféle témájú írások közös pontja a szellem - vagyis az ember - szabadsága. Robotok vagyunk-e vagy sem? Véleményem szerint annyi mindenre képesek vagyunk, ha nem vagyunk robotok. S akkor nem vagyunk robotok, ha nem tartjuk magunkat annak. A kötet másik mondanivalója, hogy minden bölcselet, világkép, nézet, tézis, koncepció mindenkor szándékok kifejeződései. Az igazi kérdés nem az, hogy "mi van?", hanem hogy "mit akarok, hogy legyen"?
Ebben a legócskább világmagyarázatok és legszofisztikáltabb eszmefuttatások, privát és kollektív ideológiák, tudományos elméletek, filozófiák és kvázi-filozófiák egylényegűek.
Az esetleges nagyobb információmennyiség és a kifinomult, rafinált érvelés csupán az érvelő valóságalakítási szándékát leplezi. Legjobb minden elméletet gyakorlatnak felfogni és kezelni, miként azt a Buddha tette valamikor.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Kiadás éve 2022
Oldalszám 284 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek