Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.490 Ft
Online ár: 3.273 Ft
Menny.:db

Egy ember, aki kétszer halt meg - Kovács Emőke

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.490 Ft
Online ár: 3.273 Ft
Menny.:db

Az elfeledett Ify Lajos plébános portréja. A képek és visszaemlékezések megidézik a Szent György-hegyi remete alakját. Egy sajátos száműzetés története a Balatonnál a 20. század második felében.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Kovács Emőke
Cikkszám: 9786156502186
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 08.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Ify Lajos egykori fonyódi plébános Emmaus nevű kápolnája a Balaton egyik legszebb táján, a Szent György-hegyen állt. Az egykori magánkápolna a vidék egyik emblematikus helyszíne volt. A legendaszerű elbeszélések nagy vonalakban bemutatják Ify Lajos életét, de a plébános teljes és hiteles életútját Kovács Emőke történész tárta fel elsőként. A történeti kutatással párhuzamosan Bögös András építész elkészítette az Emmaus felmérési tervrajzait.
A jelen kötet e két munkát foglalja magába, az archív képek és visszaemlékezések pedig megidézik a Szent György-hegyi remete alakját, hajlékát, életmódját. Ez a könyv egy sajátos száműzetés története, amely a Balatonnál történt. A 20. század második felében.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Erdélyi Szalon
Kiadás éve 2022
Oldalszám 179 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.