Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.299 Ft
Online ár: 2.401 Ft
Menny.:db

A hamvaskék sárkány

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.299 Ft
Online ár: 2.401 Ft
Menny.:db

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Kurt Vonnegut
Cikkszám: 9789632279060
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. március 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Ó, azok az ötvenes évek! Meg persze a hatvanasok! Ó, Amerika! A második világháború nagy győzteseinek országában hittel hitték, hogy a csodás álmok valóra válásának immár minden akadálya elhárult. Az időszak a vaskos családi magazinok aranykora. A novellák piacát a kereslet jellemezte. Kötetünk huszonnégy Vonnegut-meséje ama idők másodtermése. Peter Reed szüretelte őket. Szebbnél szebb történetek. Abszurdak, költőiek, érzelmesek. És persze szikrázóan szellemesek. Nemzedékek konfliktusai, házasság, a nő szerepe a családban, ha már nem dolgozhat - íme, az antológia főbb témái. Igen, és a keserves ébredés a rózsaszín amerikai álomból.

A gyűjtemény összes gyöngyszeme: megannyi időutazás. Az Olvasó megrendülve, mosolyogva és talán némi szomorkás bölcsességgel szemlélheti ezt a varázslatos forgószínpadot. 

Az a világ mára elsüllyedt. Üzenetei azonban időszerűbbek, mint valaha."Négy Tigris-tank gördült a parancsnokság bejárata elé. Két tucat német ugrott le róluk. Géppisztolyaikat ránk szegezték.

- Mongyá mán valamit - parancsolta az ezredes. Csöppet sem félt.

Végigpillantottam könyvecském bal oldali hasábján. Rátaláltam a mondatra, amely leghívebben fejezte ki érzelmeinket.

- Ne lőjetek! - mondtam.

Német páncélos tiszt csörtetett be, hogy szemügyre vegye a fogását. Kezében könyvecske. Valamivel kisebb volt, mint az enyém.

- Hol vannak a tarackágyúitok? - kérdezte."

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Helikon Kiadó Kft.
Kiadás éve 2017
Oldalszám 472 oldal

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek