Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 5.999 Ft
Online ár: 4.618 Ft
Menny.:db

Tények és Tanúk - Vezetőszáron – Zsigó Jenő

Kiadói ajánlott bolti ár: 5.999 Ft
Online ár: 4.618 Ft
Menny.:db

Zsigó Jenő a hazai független roma mozgalom egyik legmeghatározóbb személyisége, az alapítók egyike. A Tények és Tanúk interjúkötetében életútját és szellemi fejlődését összegezzük.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Zsigó Jenő
Cikkszám: 9789631442311
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 01.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Zsigó Jenő a hazai független roma mozgalom egyik legmeghatározóbb személyisége, az alapítók egyike. Életműve mára csupán néhány megszűnt intézmény (Romano Kher, Magyarországi Roma Parlament, Roma Akadémia, Phralipe és Amaro Drom folyóiratok stb.) országos láthatóságot soha nem kapott archívumaiban, dokumentumaiban ismerhető meg, de munkásságának hatása mind a mai napig jelen van az őt követő roma értelmiségi és közéleti generációkban. A Tények és Tanúk interjúkötete alkalmat teremt arra, hogy életútját és szellemi fejlődését egy nagy, sok részletre kiterjedő könyvben összegezzük. Az életút kronológiáját - a családi indíttatástól, születéstől és felnövekvéstől a szakmai tevékenység bemutatásával egészen napjainkig - keresztezik a különböző fordulópontok, sorsfordító történetek, meghatározó szervezetek és személyek. A beszélgetések során szóba kerülő intézmények, események és személyek magyarázatát jegyzetekben, illetve a kislexikonként is használható annotált névmutatóban adjuk meg.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Magvető Kiadó
Kiadás éve 2022
Oldalszám 336 oldal
Borító keménytáblás védőborítóval

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek