Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%

Vallásosság Magyarországon - Látóhatár – Gyorgyovich Miklós

Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu
Szerző: Gyorgyovich Miklós
Cikkszám: 9786155164651
Elérhetőség: Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Az európai valláskutatási hagyományokhoz képest jelentősen mélyebb, feltáróbb kutatást adunk most közre. A Századvég Alapítvány Társadalomtudományi Kutatócsoportja 2017 folyamán páratlanul nagy mintán, ötvenháromezer fő megkérdezésével jutott a kötetben foglaltak tapasztalatára.
A Magyarország minden megyéjének minden szintű településére kiterjedő kutatás arra kereste a választ, hogy pontosan miként és hogyan változik a vallási élményre való nyitottság, és a hit megélése milyen formákat ölt.
Tanulmánykötetünk áttekinti az európai tendenciákat, majd megvizsgál olyan tényezőket is,amelyeket más kutatások korábban nem érintettek. A személyes vallásgyakorlás aspektusainak elemzése és a vallási képlékenység bemutatása a kutatás legfontosabb hozadéka.
Az elemzések nagy hangsúlyt helyeztek annak kibontására, hogy miként néz ki a társadalomnak az a kétharmada, amely az ún. képlékeny vallásosság körébe sorolható. Arról a csoportról van szó,amelyet semmiképp nem lehet leírni azzal, hogy a hit kérdésében ridegnek bizonyulna. A tanulmányok alapvetően a vallási élményt vizsgálják, minden korábbinál pontosabb képet adva a magyar társadalom hithez való viszonyáról - természetesen a felekezeti hovatartozás kérdéseit is szem előtt tartva.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu

Paraméterek

Kiadó SZÁZADVÉG POLITIKAI ISKOLA ALAPÍTVÁNY
Kiadás éve 2020
Oldalszám 404 oldal
Borító puhafedeles
Súly ∼ 660 gramm

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */