Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
2.500 Ft
1.850 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Vadásztörténetek a kandallónál (Erdődi Pálffy Pál)

Akciós ár:
2.500 Ft
1.850 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu
Szerző: Erdődi Pálffy Pál
Cikkszám: 9789632672885
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dátum (*ha készleten!): 2022. január 27.
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)

Bővebb leírás, tartalom

Erdődi gróf Pálffy Pál vadászati hagyományokkal rendelkező grófi családban született, és már gyermekkorában komoly érdeklődést mutatott a természet és a benne élő vadak iránt. Felnövekedvén a vadászat és vadvédelem elismert szaktekintélyévé vált, emellett diplomáciai tisztségeket is betöltött. Az I. világháború őt is a frontokon találja, majd 1945-ben, sokakhoz hasonlóan emigrációba kényszerül, elveszíti otthonát s vele nívós könyvtárát és kedves erdeit is. A vadászattal ezután sem szakad meg a kapcsolata, többek között a belga királyi család vadászati tanácsadójaként is működik.

Irodalmi munkássága szintén gyümölcsöző ezekben az években. Már korábban is jelentek meg írásai, hiszen a két világháború között állandó szakírója volt a szlovák Vadászlapnak, de 1945 után összesen nyolc élménybeszámolója került kiadásra, melyek közül nem egyet a vadászati irodalom remekeként tartanak nyilván.

A Vadásztörténetek a kandallónál című kötet eredetileg német nyelven jelent meg. A szerző meghatározó vadászélményeit eleveníti fel benne, melyek nagyrészt a Kárpátokban estek meg. Visszatekint gyermekkorára, az első vadászatokra, majd az azt követő cserkelésekre és zsákmányokra, a sok-sok fogoly, szalonka, fácán, réce, nyúl, őz, szarvas, zerge, muflon, vaddisznó és farkas elejtésére. A könyvben található fényképfelvételek és illusztrációk további betekintést engednek egy mára már letűnt világba, a főúri vadászatok hajdani miliőjébe.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Lazi Könyvkiadó
Kiadás éve 2016

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 04.
Tetszett a könyv. A vadászat "lényegéről" szól. A fáradozásról, kitartásról, a küzdelemről és a vad mélységes tiszteletéről. Mindemellett feltárja az adott kor a társadalom eseményeit, izgalmasan éppen csak a lényeget "megsejtetve" megismertetve. (Nem szájbarágós, nincs a vadászathoz alig tartozó ill. nem jellemző "mentem agyonlövöm" gondolatokkal elárasztva) Az elejtett vad megszerzéséhez vezető út - az igazi vadászat - a hangsúlyos , ebben a könyvben ez a lényeg és nem az tízezred részt számító elejtés és birtokba vétel. Nagyon "átjön" az író kiemelkedő felkészültsége, műveltsége és ezáltal az "élet" - emberek, állatok - mélységes tisztelete.
Hol van már ehhez képest a mostani vad-kapitalista módszerek által hatalomra jutott - csak az eredmény számít . mostani "elit" értékrendje.... (sajnos).
/* */