Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 5.500 Ft
Online ár: 4.125 Ft
Menny.:db

Szuperérzékeny gyerekek - Elaine N. Aron

Kiadói ajánlott bolti ár: 5.500 Ft
Online ár: 4.125 Ft
Menny.:db

A Szuperérzékeny gyerekek című könyvet szülőknek, pedagógusoknak és gyógyítóknak ajánljuk. Akik szeretnék megismerni, hogy tudatos nevelési eljárásokkal és módszerekkel milyen praktikus megoldásokkal tudnak eredményesen hozzájárulni a gyerek boldog, egészséges felnövekedéséhez, adottságai és tehetsége kibontakoztatásához.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Elaine N. Aron
Cikkszám: 9789630845687
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2022. december 05.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Csomagajánlat

Bővebb leírás, tartalom

Vannak gyermekek, akik érzékenyebbek az átlagosnál. Bizonyára azért vetted kezedbe ezt a könyvet, mert úgy sejted, a te gyermeked is ilyen lehet. Ha tudni szeretnéd, egészen pontosan mit jelent szuperérzékenynek lenni, lapozz a 17. oldalra, és nézd át alaposan az ott látható kérdőívet. Ha a gyermekedre több is ráillik az állítások közül, akkor olvass tovább. És Isten hozott közöttünk! Már az újszülötteknek is van saját személyiségük.

- Mindig tudta, mit akar, és már a bölcsőben is kikövetelte magának! Mindig jó természetű gyerek volt. Alig számított, hogy megetettem-e vagy tisztába tettem-e, soha nem okozott gondot.

Mint minden gyermek, a tiéd is veleszületett alkati vonások egyedi kombinációját örökölte. Jóllehet önmagában egyetlen tulajdonság sem egyedi, a gyermekek egy csoportjára nézve már tipikusnak tekinthető és könnyen leírható. Például: erős akaratú, jó természetű és így tovább.
Ezeknek az öröklött, általános vonásoknak egyike a fokozott érzékenység, mely a gyermekek 15–20%-ban található meg (fiúknál ugyanolyan arányban, mint lányoknál). Vannak csecsemők, akik láthatólag nem érzékenyek arra, hogy mit kapnak enni, vagy milyen a szoba hőmérséklete, nem zavarja őket a hangos zene, sem az erős fény. A fokozottan érzékeny csecsemők viszont észreveszik a legenyhébb új ízt, a legcsekélyebb hőmérséklet változást is; megriadnak a nagy zajokra, és sírásban törnek ki, ha éles fény vetül a szemükbe. Idősebb korukban gyakran érzelmileg is sebezhetőbbek. Könnyen elsírják magukat, ha megbántják őket, többet aggodalmaskodnak, vagy éppen oly boldogok, hogy alig tudják elviselni. Sokat gondolkoznak, mielőtt cselekednének, ezért gyakran félénknek vagy bátortalannak tűnhetnek, miközben csak megfigyelnek. Amikor még idősebbek lesznek, kedvességükkel és lelkiismeretességükkel tűnnek ki: az igazságtalanság, a kegyetlenség vagy a felelőtlenség felzaklatja őket.
Habár sokat el lehet mondani a fokozottan érzékeny (vagy szuperérzékeny) gyermekekről, egyik leírás sem fog minden gyerekre tökéletesen ráilleni. Mindannyian egyediek, köszönhetően örökölt vonásaik egyéni kombinációjának, különböző neveltetésüknek és eltérő iskolai élményeiknek. Lehet, hogy szuperérzékeny gyermeked társaságkedvelő, de az is lehet, hogy inkább egyedül szeret játszani; lehet, hogy kitartó és állhatatos, de az is lehet, hogy bármi könnyen elvonja a figyelmét; lehet akaratos és követelődző, és olyan alkalmazkodó is, hogy már szinte túl jó. De van egy közös tulajdonság, ez pedig a fokozott érzékenység.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Sensum Donum
Kiadás éve 2014
Oldalszám 341 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek