Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
4.200 Ft
3.108 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Paraméterek

Borító keménytáblás
Kiadó Unicus Kiadó
Kiadás éve 2021
Oldalszám 307 oldal

Rendezni végre közös dolgainkat... - Csepregi Oszkár

Akciós ár:
4.200 Ft
3.108 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Személyes átvétel és szállítási információ: 

(érvényes a 15 óráig leadott megrendelésekre)

Szerző: Csepregi Oszkár
Cikkszám: 9786155084768
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (ha most készleten van): 2021. március 09.
Szállítási díj: 1.299 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Történelmi tanulmányok

Csepregi Oszkár tanulmánykötete több szempontból is különleges. Egyrészt, mert meg sem próbálja tagadni szubjektivitását. Sem nyelvezete, sem szerkezete nem kelti az objektivitás - sokaknak jóleső, míg másoknak csalóka - illúzióját. Stílusa a régi mesemondókat idézi meg, múltról szóló történetein - ma tán tudományosan narratívának hívnánk - átszűrődik a szerző tudata: e kötet egy életrajz és egy szakmonografikus igényű tanulmánygyűjtemény keveréke. Nagy csoda ez, mivel a kötet végére érve világossá válik, hogy a szerző és a könyv hitelességét csak növeli személyessége!
Másrészt a kötet a szerző szerteágazó és évtizedeken átívelő kutatásainak, munkásságának már megjelent és új tanulmányaiból válogatja ki azokat, amelyeket a narrátor arra érdemesnek tartott. Harmadrészt pedig, ezen írások rendkívül sokrétűek, interdiszciplinárisak. A szerző számára a nyelvészet, történelem, irodalom, régészet, nem különálló tudományok, hanem szintézisben jelennek meg.

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */