Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
3.690 Ft
2.768 Ft
Kedvezmény: 25%
Menny.:db

Paraméterek

Kiadó Szín-Do Art – Martin György Kulturális Egyesület
Oldalszám 255 oldal
Borító CD tok

Mindhalálig 1914-1918 - Hangoskönyv – Dóczy Péter

Akciós ár:
3.690 Ft
2.768 Ft
Kedvezmény: 25%
Menny.:db
Szerző: Dóczy Péter
Cikkszám: 9786158106900
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (ha most készleten van): 2021. június 25.
Szállítási díj: 1.299 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A hangoskönyv emléket állít a Nagy Háborúnak, Tisza Istvánnak, halála 100. évfordulóján és azoknak a magyar íróknak, költőknek, akik harcoltak vagy haditudósítóként megjárták és hírt adtak a küzdelmekről, a magyar csukaszürke bakák életéről, földön, vízen és levegőben.

A Háborúból haza írt néhány levél is emléket kíván állítani a szenvedőknek. Így Hamvas Béla tábori levelezőlapjai, levelei. A költők, írók művei között megszólal egy-egy megzenésített vers, katonanóta vagy sláger, ami az 1914-18 közötti Magyarország hangulatát idézi.

Egy ilyen antológia természetesen nem készülhet a teljesség igényével. Csak keresztmetszetet ad, amiben helyt kapnak a hölgyek is, mint például Vészi Margit (Az égő Európa részletek), aki halált megvető bátorsággal lovagolt a harcvonalban, mint tudósító. Vagy nagy írónk Móricz Zsigmond, aki kiállt a lövészárok sáncára. Molnár Ferenc tollából kapunk képet a przemysli kitörésről, amelyben Gyóni Géza költőnk is részt vett. Gyóni, akit ezután gyalog hajtottak több száz kilométeren keresztül száztízezred magával a krasznojarszki hadifogolytáborba, ahol végül 1917. június 25-én szenvedett ki. De megismerhetik majd Hangay Sándor verseit is, aki repülősként az égből nézte, harcolta végig a poklok poklát.

Két boldoggá avatásra váró szentéletű ember írása és története is megjelenik.  Az egyik, Márton Áron püspök úr, aki személyes élményeit mondja el később beszédeiben és erkölcsi tanításaiban. A másik, Marton Marcell atya, karmelita szerzetes, írói nevén Marton Boldizsár, aki önként vállalva ment két gyermekes tanártársa helyett az albán hadszíntérre a háborúba, és megírta a Muzulmán sírokon című regényét.

Mednyánszky László harctéri rajzai és a háborúban készült fotók tükrözik a képi hangulatát a hangoskönyvnek.

A Nagy Háborút megidéző színészek:

Eperjes Károly, Incze Máté, Jónás Gabriella, Szemerédi Bernadett, Széplaky Géza, Vecsei H. Miklós és Dóczy Péter. Zenészek: Csonka Boglárka, Dózy Gabriella, Várai Áron. Terv: Lőrincz Kata. Szerkesztő: Sipos Kata. Rendező: Dóczy Péter

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */