Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.999 Ft
Online ár: 2.182 Ft
Menny.:db

Mi a populizmus - Jan-Werner Müller

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.999 Ft
Online ár: 2.182 Ft
Menny.:db

Donald Trump, Silvio Berlusconi, Marine Le Pen, Orbán Viktor - a populisták világszerte egyre sikeresebbek. De mi valójában a populizmus?

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Jan-Werner Müller
Cikkszám: 9789634333548
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. március 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Mi a különbség a baloldali és a jobboldali populizmus között? Vajon a populizmus közelebb hozza a kormányzást a néphez, vagy inkább veszélyt jelent a demokráciára?

Egyáltalán, kikből áll "a nép", és kik beszélhetnek a nevében? Ma különösen égetőek ezek a kérdések.Jan-Werner Müller, a Princeton Egyetem politológia professzora szerint a populizmus lényege és legnagyobb veszélye, hogy elutasítja a pluralizmust, azaz az értékrendek, nézetek versengő sokféleségét.

A populisták úgy vélik, csakis ők képviselik a nép valódi érdekeit. Amikor pedig hatalmat szereznek, olyan tekintélyelvű államot építenek ki, amelyből mindenkit kirekesztenek, akit nem tekintenek a "néphez" tartozónak. A közérthető és provokatív írás történelmi példákon keresztül mutatja be a populizmus jelenségét, feltárja sikerének mélyebb okait, és gyakorlati stratégiát is ajánl arra, hogy a demokrácia hívei mihez is kezdjenek a populistákkal.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Libri könyvkiadó
Kiadás éve 2018
Oldalszám 204 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.