Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Akciós ár:
2.490 Ft
1.892 Ft
Kedvezmény: 24%
Menny.:db

Lehel vezér lova

Akciós ár:
2.490 Ft
1.892 Ft
Kedvezmény: 24%
Menny.:db

Lehel vezér lova (Kányádi Sándor)

Szerző: Kányádi Sándor
Elérhetőség: Raktáron
CsomagPontra szállítás: 899 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2020. július 09.

Bővebb leírás, tartalom

“Történt egyszer, hogy Bethlen Gábor fejedelemnek valami ügyes-bajos dolga akadt volna a segesvári szászokkal. Megüzente a városbírónak, hogy a tanácsbéli urakkal együtt jelenjék meg késedelem nélkül az ő nagyságos színe előtt Fehérváron. De szász uraimék valami rossz fát tehettek a tűzre, vaj lehetett a fejükön, ahogy mondani szokás, mert nemigen akarództak Fehérvárra menni.– Bizony, akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra, mert le talál olvadni – mondotta a legöregebb s a legbölcsebb városatya.– Leolvadhat bizony, s becsurog a nyakunkba – toldotta meg a bölcsességet egy másik öreg szász.– Becsurog, becsurog, de nehogy a fejünket is lemossa a nyakunkról – mondotta maga a városbíró.És summa summárum: nem mentek el Fehérvárra, a nagyságos fejedelem színe elébe.”


 

Kányádi Sándor új kötete amolyan mesés történelemkönyv. A címadó Lehel vezér mellett Rákóczi fejedelemről, Bethlen Gáborról szólnak a történetek, valamint két szász legendát is megismerhetnek az olvasók: a hamelni furulyás és a hídépítő fiú balladáját. A kötetet Csíkszentmihályi Berta rajzai illusztrálják.


 

Szerző(k): Kányádi SándorKiadó: HelikonKiadás éve: 2013Kötésfajta: keménytáblásOldalak száma: 48Illusztrációk: színes képekIllusztrátor: Csíkszentmihályi Berta

Lehel vezér lova című könyv most 1.892 Ft kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Akciós könyvek-n.

Hasonló könyvek a kategóriában

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */