Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
2.100 Ft
1.659 Ft
Kedvezmény: 21%
Menny.:db

Klikkharcok az emigrációban - Dévavári Zoltán (szerk.)

Akciós ár:
2.100 Ft
1.659 Ft
Kedvezmény: 21%
Menny.:db

Az 1945 utáni magyar politikai emigráció életébe, a különböző emigráns csoportok egymással való rivalizálásába ad betekintést Dévavári Zoltán Klikkharcok az emigrációban - Nagy Iván (1904-1972) délvidéki magyar emigráns politikus válogatott iratai (1949-1954) című kötete.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu
Szerző: Dévavári Zoltán (szerk.)
Cikkszám: 9789634162797
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Az 1945 utáni magyar politikai emigráció életébe, a különböző emigráns csoportok egymással való rivalizálásába, a köztük húzódó konfliktusok ok-okozati viszonyrendszerébe ad betekintést Dévavári Zoltán Klikkharcok az emigrációban - Nagy Iván (1904-1972) délvidéki magyar emigráns politikus válogatott iratai (1949-1954) című kötete.
A 26 válogatott iratot tartalmazó forráskötet bemutatja a harmincas években, majd az 1941-es visszacsatolást követően a délvidéki magyarság politikai életében kulcsszerepet játszó Nagy Iván életrajzát és a magyar politikai emigráción belüli helyét és szerepét.
Az iratválogatás révén betekintést nyerhetünk többek között a kényszerkisebbségbe szakadt magyar közösségeknek a magyar emigrációt is megosztó kérdésébe, de rálátást kapunk a magyar katolikus papságnak az emigrációban betöltött helyéről is. Feltárulnak előttünk - az eddig teljesen ismeretlen - a magyar és a szerb emigráció között 1949-ben Párizsban a Délvidék jövőjéről folytatott titkos tárgyalások dokumentumai. Falcione Árpád révén élénk színekkel elevenednek meg az argentínai magyarság hatalmi harcai, valamint az 1945 utáni magyar emigráció és az argentínai magyar zsidóság viszonyrendszere. A most megjelent kötetnek köszönhetően szinte teljességében lehet rekonstruálni Bakách-Bessenyei György és Kövér Gusztáv, valamint Nagy Iván és Közi-Horváth József párharcát, konfliktusaik hátterének a lényegét, de választ kapunk arra is, hogy az elszakított területekről származó volt országgyűlési képviselők a magyar emigráción belül miért és hogyan alakították meg saját politikai szervezeteiket.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Bölcsészettudományi Kutatóközpont
Kiadás éve 2021
Oldalszám 236 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */