Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 5.999 Ft
Online ár: 4.318 Ft
Menny.:db

Kiugrás a történelemből - Horthy Miklós a világpolitika színpadán - Ungváry Krisztián

Kiadói ajánlott bolti ár: 5.999 Ft
Online ár: 4.318 Ft
Menny.:db

1944. október 15. nemcsak Horthy Miklós és kormánya, de a magyar történelem egyik legdrámaibb napja is. Ungváry Krisztián felkavaró részletességgel írja le a háborúból való kiugrás kísérletét.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Ungváry Krisztián
Cikkszám: 9789635722280
Elérhetőség: Utolsó 6 db raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 08.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

1944. október 15. a magyar történelem egyik legdrámaibb napja. Százezrek sorsát döntően befolyásolta, miközben a második világháború további alakulását is meghatározta. Ezen a napon tett kísérletet a háborúból való kiugrásra Horthy Miklós és kormánya.

De mi állt a kiugrási kísérlet hátterében? Min múlott a fegyverletétel sorsa, és kik voltak a felelősök a kudarcáért? Ungváry Krisztián felkavaró részletességgel, óráról órára mutatja be a megelőző napok, hetek eseményeit és az aznap történteket. Írásával azonban nem csupán az események és a szereplők minden részletre kiterjedő bemutatása a célja. Egyedülálló történetírásra vállalkozik, a múltbeli események feltárásán keresztül ugyanis a döntési lehetőségeket is vizsgálja. A kiugrás történetén túl így a lehetséges alternatívákat is megismerjük a kötetből, ami nagyban hozzájárulhat a magyar emlékezetpolitika formálásához, miközben azt is megértjük, miért is volt világpolitikai jelentőségük a korabeli történéseknek.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Open Books
Kiadás éve 2022
Oldalszám 336 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek