Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 11.990 Ft
Online ár: 9.831 Ft

Kerek Istenfája - Molnár V. József

Kiadói ajánlott bolti ár: 11.990 Ft
Online ár: 9.831 Ft

A múlt ködébe vesző ünnepek újraéledése, felélesztése segíthet életünk menetét visszaterelni a kizökkent kerékvágásba.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Molnár V. József
Cikkszám: 9786158050227
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 01.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Molnár V. József a Magyar Művészeti Akadémia Életmű-díjával, Magyar Örökség-díjjal és a Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetett kutatója évtizedek óta fáradhatatlanul járja a Kárpát-hazát, hogy e kimeríthetetlen kincsestárból merítve elénk hozza a régmúlt idők fényéből mindazt, ami segíthet, hogy ,,a mai sötét korban is világosan lássunk". Ebben a művében az esztendő ünnepei és az ősképek, a ,,világ térképe", a gyermekrajzok bennünk is újraszülető időben való üzenete és az emberélet szentsége mind egyetlen szerves, élő egészként mutatja nekünk napról-napra kerekedő arcát, hogy amint most még csak ,,tükör által homályosan" ismerve a kerek világot és vele-benne az idő kerekét, úgy majdan szemtől-szemben találkozhassunk azzal, Aki mindezt teremtette... Kerek a világ, kerek az esztendő, s benne az emberélet is... Felkerekedünk e könyvben, hogy napról-napra végigjárva megtudjuk mit tartogat a minden reggelen felkelő Nap, miféle szent vagy jeles esemény, csoda kovácsolta szokás segít megélni az aznap bennünket is formáló, éltető tartalmát. 

Az elmúlt életek sorsa és a mi mai életünk kereke együtt fordul, hogy a régi idők tapasztalásai, örömei-bánatai és bölcsessége bennünk gazdagodva öröklődjenek az utánunk jövőkre. A múlt ködébe vesző ünnepek újraéledése, felélesztése segíthet életünk menetét visszaterelni a kizökkent kerékvágásba. A kereszténység ünnepei kétezer év óta szenteket nevelnek; a magyar népi vallásosság formálta ünnepeink is immár ezer éve magyar szenteket teremnek.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Ős-Kép Kiadó
Kiadás éve 2022
Oldalszám 520 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.