Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 7.490 Ft
Online ár: 5.542 Ft
Menny.:db

Hazajáró szemmel 2. - Moys Zoltán

Kiadói ajánlott bolti ár: 7.490 Ft
Online ár: 5.542 Ft
Menny.:db

Az első évadhoz hasonlóan ezúttal is a Magas-Tátrából indulunk, hogy Felvidéktől Erdélyig, Kárpátaljától a Délvidékig és Őr vidékig kalandozva végül Csíksomlyóra érkezzünk.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Moys Zoltán
Cikkszám: 9786150132594
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 08.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A turista jobban szereti hazáját, mint bárki más. Mert a turista előtt a haza fogalma nem elvont fogalom, a turista lelki szemei előtt életre kél a táj, ha hazája térképét nézi, mert ő ismeri hazáját, bejárja annak minden zugát. Szeretni valamit igazán pedig csak akkor lehet, ha azt ismerjük. Az elméleti tudás lelkesedése eltörpül azon érzések mellett, amelyek bennünk ébrednek, ha egy-egy történelmi emlék, egy düledező várrom a maga valóságában bontakozik ki szemünk előtt, vagy egy csata helyét, a régi dicső emlékek színterét természetben keressük fel; ha elmerengünk egyik-másik magasabb bércről nyíló körképen, amelyben szemünket, lelkünket gyönyörködtetve bontakozik elénk hazánk erdős-hegyes, folyóvizek ezüstszalagjaival végigszántott, termékeny rónaságokkal váltakozó és falvakkal tarkított szép földje; vagy ha vándorutunkon megpihenve, elmélázva hallgatjuk a hegyi patak csörgedezését, amely arról regél, hogy ő is a mi magyar anyaföldünket öntözi és átérezzük, hogy mindaz, amit így megismertünk, megszerettünk , a mi sajátunk, a mi édes szülőföldünk! Reichart Géza: Honszeretet és turistaság | 1927 Kiváló turista elődünk, Reichart Géza gondolata találóan fogalmazza meg a HAZAJÁRÓ című honismereti-turisztikai magazinműsor küldetését. Képes album-sorozatunk második kiadványa a 2012 június és 2013 május között forgatott Kárpát-medencei barangolásaink pillanatképeit örökíti meg. A második évadban Kenyeres Oszkár mellett felvidéki turista barátunkkal, Jakab Sándorral folytattuk végtelen vándorutunkat, melynek során keresztül-kasul bebarangoltuk varázslatos tájainkat és tovább ismerkedtünk történelmi hazánk természeti- és kulturális értékeivel, magyar emlékeivel, és az ott élő emberek mindennapjaival. Az első évadhoz hasonlóan ezúttal is a Magas-Tátrából indulunk, hogy Felvidéktől Erdélyig, Kárpátaljától a Délvidékig é s Őr vidékig kalandozva végül Csíksomlyóra érkezzünk. A második évad 30 epizódjának forgatásai során született képeken keresztül igyekszünk megrajzolni a Kárpát-medence sok apró mozaikból álló vázlatképét.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Hazajáró Honismereti és Turista Egylet
Kiadás éve 2021
Oldalszám 336 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek