Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Hangoskönyv

Ebben a kategóriában nem a papíralapú köteteinkkel találkozhatsz, hanem a színészek, előadóművészek által felolvasott, hanghordozón kiadott könyvekkel, más néven a hangoskönyvekkel. Ezt a kategóriát leginkább azoknak ajánljuk, akik alapvetően kevés idővel rendelkeznek, vagy nem annyira szeretnek olvasni, de mégis muszáj nekik, esetleg a látásuk már nem tökéletes a betűk varázslatos világához. A hangoskönyvek az ő életüket hivatottak megkönnyíteni.

Ebben a csoportban találni fogsz a magyar és a világirodalom klasszikus darabjaiból regényeket, drámákat, verseket, meséket és ismeretterjesztő műveket is.

Hangoskönyv a Könyv kategóriában

Szűrés

Borító
Ár szerinti szűrés
Kiadás éve
Kiadó
Szerző szerinti szűrés
Rendezés:

Mesék hangoskönyvben

Webáruházunk hangoskönyv kínálatát igyekeztünk úgy kialakítani, hogy mindenki megtalálja benne az igényeire szabott hanghordozót. A kínálatunkban rengeteg mese szerepel, amellyel elsősorban a szülők dolgát szeretnénk megkönnyíteni. A meseolvasás rendkívül fontos szerepet játszik egy gyermek életében. Szülőként azonban tudjuk, hogy erre nem minden helyzetben van időnk.

A mesés hangoskönyvek ebben segítenek nekünk. Egy hosszú autóút alatt például remek szolgálatot tehetnek azzal, hogy lekötik a mesékhez szokott gyermek figyelmét. Elég csak becsusszantanunk a kocsi lejátszójába valamelyik CD-t a kínálatunkból, és már nyugalomban indulhatunk is. Nem kell azon aggódnunk, hogy unalmas lesz a felolvasás, hiszen a legtöbbször ismert színészek vagy képzett előadóművészek hangján szólal meg a történet. Ilyen például kínálatunkban Szinetár Dóra tolmácsolásában Kertész Edina: A rejtélyes kulcs című kötete, vagy Pogány Judit felolvasásában a Domboninneni mesék.

A remek artikulációnak köszönhetően pedig fejlődik a gyermek helyes szóképzése, fejlődik a szókincse. Ráadásul a képzelőerőt is jelentősen növeli az ilyenfajta időtöltés. 

Ha megnézed az oldal bal szélén található szűrőben a szerzőket, akkor látni fogod, hogy sokféle szakirodalmat is találsz nálunk különböző témákban. Bagdy Emőkét nagyon sokan és szívesen hallgatják, hiszen a klinikai szakpszichológus és terapeuta remek előadásokat tart ilyen formában is, legyen szó lélekről vagy párkapcsolatokról.

Vekerdy Tamás szintén népszerű szakember gyereknevelés témában, így elkerülhetetlenül szerepel weboldalunk kínálatában az ő egyik kötete is ilyen kiadásban. 

Magyar irodalom a klasszikustól a kortársig

A hangoskönyvek másik igen bő kategóriája a szépirodalmi művek. Megtalálhatod itt úgy a magyar irodalom klasszikusait, mint Fekete Istvántól A koppányi aga testamentumát vagy Szabó Magda Pilátus című művét. Ez utóbbira érdemes több időt szánni, hiszen a teljes szöveg 11 órányi hanganyagot tesz ki.

Gondolj csak bele, hogy mennyi időt megspórolsz, ha így ismered meg a történetet, mintha esténként 20-30 percet rászánva szeretnéd kiolvasni! Örkény István Egyperces anekdotái az ellenpólust képviselik a kínálatunkban. Mácsai Pál előadásában egy-egy történet alig-alig vesz el az időből, így hamar összegyűlt belőlük két CD-re való anyag is.

Ha inkább kortárs irodalomra vágysz, akkor sem kell lemondanod a hangoskönyvek adta lehetőségekről. Tóth Krisztina, Lackfi János, Temesi Ferenc mellett akár Nagy Bandó Andrástól is választhatsz hallgatnivalót.

A világirodalom nagyjai

A világirodalom nagyjai is képviseltetik magukat CD lemezen ebben a formátumban. Ha szereted a detektív regényeket, akkor választhatsz Agatha Christie vagy Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes történetei közül. Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regényét felnőtt fejjel is érdemes újrahallgatni, főként Alföldi Róbert előadásában.