Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
4.990 Ft
3.693 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Elhurcolva - Muskovics Andrea Anna - Ritter György

Akciós ár:
4.990 Ft
3.693 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Kényszermunka, deportálás és ezek formái a középnyugat-magyarországi régióban, 1944/1945

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu
Szerző: Muskovics Andrea Anna - Ritter György
Cikkszám: 9786156283856
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható száll. dátum (*ha készleten!): 2022. január 21.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A hetvenöt éve lezajlott "málenkij robotról" sokféle könyv jelent meg. A tudományos munkák mellett legfőképpen a forrásközlések, visszaemlékezések és irodalmi művek képezik ezt a sort. Jelen kötet feszegeti a határokat, hiszen egyszerre kíván tudományos igényű tanulmánykötet lenni, a visszaemlékezések közlésével pedig hiteles elbeszélést közvetíteni.
Mi is az esemény regionális feldolgozására teszünk kísérletet, ám több tudományterületről hívtunk segítséget. Nyolc tanulmány és egy különlegesen válogatott forrásgyűjtemény próbálja meg bemutatni azt, hogyan zajlott 1944 végén és 1945 elején a szovjet kényszermunkára hurcolás Közép-Magyarországon. Fókuszunkban a mai Pest, Heves, Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye áll.
Munkáinkat kiterjedt forrásfeltárás és kutatómunka előzte meg. A könyvben nemcsak több évtizede a témával foglalkozó tudósok, de a fiatal kutatók is helyet kaptak. A színes palettán a történészek mellett szociológusok, antropológusok és néprajzkutatók is megszólalnak. Az eltérő nézőpontok garantálják a téma nem megszokott, izgalmas elemzését és az ebből fakadó különleges következtetéseket.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Napkút Kiadó
Kiadás éve 2021
Oldalszám 484 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */