Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.700 Ft
Online ár: 1.349 Ft

Burgonyás ételek - Korpádi Péter - Patyi Árpád

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.700 Ft
Online ár: 1.349 Ft

Hagyományos magyar ízek, az új, kreatív konyha különlegességei és más népek krumplis finomságai.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Patyi Árpád
Cikkszám: 9789632438948
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 08.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A Medicina Könyvkiadó új - ízléses és minőségi fotókkal, gasztronómiai tudnivalókkal színesített - sorozatának első kötetét tartja "kezében" a kedves Olvasó.Köményes sült burgonya tengeri sóval. Krumplis lángos fokhagymásan. Tárkonyos krumplileves tejföllel. Borsos sült burgonya tavaszi hagymás tejföllel. Rösztiben sült báránybordák. Íme néhány jól hangzó ételnév kóstolónak a jelen válogatásból. Hagyományos magyar ízek, az új, kreatív konyha különlegességei és más népek krumplis finomságai jól megférnek egymás mellett Korpádi Péter és Patyi Árpád új könyvében.

A Szerző a burgonyából készíthető ételek széles skáláját vetíti elénk, amelyek között a kezdő és a gyakorlott háziasszony, az ínyenc és a tradicionális konyha híve egyaránt megtalálja a kedvére valót. Az ötven recept ínycsiklandó előételeket, vendégváró falatokat, leveseket, gazdag egytálételeket, húsokat és halas fogásokat, sőt desszerteket is kínál. A recepteket a szerző által elkészített, ízletesen díszített és tálalt étel minőségi fényképe illusztrálja.

A könyv a témában számtalan konyhai tippet, trükköt, fortélyt, kultúrtörténeti különlegességet közöl. A teljesebb kép kedvéért felhívja az Olvasók figyelmét a nagy világkonyhák egy-egy burgonyás specialítására: a Híres és ízletes címszó alatt a nagyvilág legsikeresebb és legismertebb krumplis ételeiből kapunk ízelítőt, a spanyol tortillától a görög muszakáig és az ír colcannonig. A burgonya régóta a magyar konyha kedvelt alapanyaga. E reprezentatív album kiemeli sokoldalúságát, receptjei segítségével változatosabbá tehető mind a hétköznapi, mind az ünnepi asztal ételkínálata

.A sorozat a magyar konyha remekeitől a vegetáriánus fogásokig, a halételektől a különböző diétás receptekig változatos témaköri csoportosításban dolgozza fel a konyhaművészet különböző irányzatait, ugyanakkor nagy gondot fordít arra, hogy az ételek az egyszerű, otthoni háztartásban is könnyen elkészíthetők legyenek.

A sorozat tervezett következő kötete: Korpádi Péter-Patyi Árpád: Vegetáriánus étetek

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Medicina Könyvkiadó Rt.
Oldalszám 110 oldal

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek