Bővebb leírás, tartalom
"A 21. század embere komoly számítástechnikai tudásanyaggal bír, az emberi szervezet működéséről szerzett ismeretei azonban legtöbbször szegényesek. Orvosi tevékenységem során az utóbbi években az okozta a legnagyobb problémát a konzultációk alkalmával, hogy a betegeim az interneten talált, gyakran tudományos alapokat nélkülöző ismeretekből indultak ki, azokra építettek.
Csakhogy a világhálón összeszedett információmorzsák összegyúrása általában nem vezet sikerhez, gyógyuláshoz, inkább szorongást és bizonytalanságot vált ki, nemegyszer félrevezeti a pácienseket, sőt esetenként veszélyes is, mert az ott olvasható adatok igazságtartalma sokszor csekély."
Dr. Tamássy Klára
Az elismert belgyógyász-gasztroenterológus könyvének középpontjában a manapság egyre gyakoribb ételallergiák és bélrendszeri megbetegedések állnak, mint például a tejcukor-érzékenység, lisztérzékenység, epekövesség vagy reflux. A bél körüli "barangolás" során hasznos életmódtanácsokat kaphatunk, és a szerző beavat bennünket abba, hogyan élhetünk együtt az emésztőrendszeri betegségünkkel, hogyan kerülhetjük el a bajt, vagy - ha ez lehetséges - miképpen lábalhatunk ki belőle egy tudatosabb szintre emelt, valamint egészségesebb táplálkozással. Az elméleti ismereteket Radnóti Blanka grafikus színes és szemléletes ábrái gazdagítják.
Paraméterek
Állapot | új könyv |
Kiadó | Partvonal Kiadó |
Kiadás éve | 2018 |
Oldalszám | 232 oldal |
Vélemények
Még nincs vélemény.
Hasonló könyvek
Szerző: Katty Kay - Claire Shipman
Az önbizalom kódja nőknek – Katty Kay - Claire Shipman
Szerző: Mélanie Schmidt-Ulmann