Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
2.990 Ft
2.213 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Paraméterek

ISBN 9789630988674
Kiadó Kossuth Kiadó
Kiadás éve 2017
Oldalszám 122 oldal

Az ókori egyiptom - Az emberiség nagy történetei

Akciós ár:
2.990 Ft
2.213 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db
Szerző: Farkas György
Cikkszám: 9789630988674
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Szállítási díj: 1.299 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A régészet, a történelemtudomány és a genetika már régen összefogott, hogy mind közelebb vigye a korát az ókori Egyiptom titkainak megoldásához. Mi volt az oka, hogy az emberek ezen a földön telepedtek le először? Miként tudtak létrehozni egy évezredeken át fennálló és sikeres civilizációt a terméketlen sivatag közepén?

Az egyiptomi fáraók háromezer éves történelmét, a dinasztiák történetét vérfertőzések, gyilkosságok, ármánykodások szövik át. Az egyiptológia tudománya évről évre hatalmas lépéseket teszik a részletek megfejtése felé. Nemcsak az új sírfeltárások, hanem a vizsgáló eszközök fejlődése is egyre többet elárul erről a kultúráról. A DNS-vizsgálatok arra is fényt derítenek, hogy az uralkodók és a piramisokban évezredeken át pihent főrangúak milyen betegségben - esetleg milyen mérgezésben - hunytak el.

De említhetjük a piramisokat is.Például a gízai Nagy Szfinx történetéről a geológiai kutatások lebbentek fel fátylakat. 

A kötetet bőségesen illusztrálják a legismertebb, leghíresebb fotók, valamint rendkívül szemléletes információs grafikák.

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */