Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.499 Ft
Online ár: 2.587 Ft

Az iszlám állam rabszolgája voltam - Farída szökése (Farída Khalaf)

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.499 Ft
Online ár: 2.587 Ft

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Farída Khalaf
Cikkszám: 9789633107911
Elérhetőség: Nincs raktáron
Átlagos értékelés: 1

Bővebb leírás, tartalom

A FOGSÁGOM HOSSZÚ IDEJE ALATT VÉGIG AZT MONDOGATTAM MAGAMNAK: EGY NAPON MINDENKI MEGTUDJA, MIT TETTEK EZEK A SZÖRNYETEGEK VELEM ÉS A BARÁTAIMMAL.

SEMMI NEM MERÜLHET FELEDÉSBE.

2014 nyaráig Farída egy átlagos életet élő, 18 éves jazídí lány volt. Amikor azonban az Iszlám Állam rajtaütött iraki faluján, az addig ismert világ darabjaira hullott: a dzsihádisták minden férfit köztük Farída apját és fivéreit megöltek, a nőket pedig magukkal hurcolták.

Farída kegyetlen őszinteséggel mesél rabsága körülményeiről: a mindennapos verésektől és erőszaktól kezdve a lelki terroron át a piacokig, ahol a nőket úgy bocsájtják áruba, mintha csak marhák lennének. A bátor lány lelkileg és fizikailag is kemény harcot folytatott fogva tartóival, míg végül többedmagával a sivatagon keresztül sikerült megszöknie. Története itt azonban nem ért még véget: a menekülttáborban rá kellett döbbennie, hogy sajátjai kiközösítették, megvetésük tárgyává vált. 

Farída azonban nem adta fel. Tovább harcolva az Iszlám Állam, a megbélyegzés és a kirekesztés ellen, az egész világgal megosztja a történetét.

Paraméterek

Kiadó Libri Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve 2016
Oldalszám 272 oldal

Vélemények

4.00
1 értékelés
0
1
0
0
0
2016. 10. 04. -
Szomorú könyv, de mégis valamennyi betekintést ad a jazdi és hasonló nők életébe. Ilyenkor hálás az ember hogy nem oda született és még csak hasonló sem történjen meg nálunk.

Hasonló könyvek