Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.499 Ft
Online ár: 1.923 Ft
Menny.:db

A nagy vörös egyes - Samuel Fuller

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.499 Ft
Online ár: 1.923 Ft
Menny.:db

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Samuel Fuller
Cikkszám: 9789634261155
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 08.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A legendás amerikai 1. gyaloghadosztály a II. világháborúban 

A már klasszikussá vált II. világháborús regény új kiadása a viharedzett Amerika koszorús költőjétől.
Sam Fullert pusztán filmkészítőnek hívni olyan lenne, mint Muhammad Alit egyszerűen csak bokszolónak vagy Jimi Hendrixet gitárosnak. Ő mindig is rendkívüli amerikai látnok, kultuszistenség, az erőszakos filmköltészet királya volt, és a mai napig az is maradt.
A Nagy Vörös Egyes élete főműve. A film és a regény húsz éven keresz-tül készült, Fuller saját tapasztalatait dolgozta fel abból az időből, amikor a II. világháborúban az 1. gyaloghadosztályban (a "Nagy Vörös Egyesben") szolgált. A történet öt katona barátságát helyezi a középpontba, az ő útjukat követi végig a vichyi Észak-Afrika száraz vidékeitől Normandia partjaiig a D-napon, majd tovább Németország belsejébe. A szenvedés és brutalitás megdöbbentő képei keverednek a könyörület és az önzetlenség szívszorító jeleneteivel. Fuller látomásában a hősiesség és a gonoszság közötti határvonal elmosódik - "a háborúban az egyetlen dicsőség a túlélés"-, de A Nagy Vörös Egyes emellett epikus kalandot is kínál a II. világháború igaz történetébe dolgozva.

Paraméterek

Kiadó Gold Book Kiadó
Kiadás éve 2008
Oldalszám 408 oldal
Borító puhafedeles

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek