Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Menü
Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

A nádori méltóság a középkori Magyarországon - Németh István

Akciós ár:
3.990 Ft
2.953 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

A nádor a Magyar Királyságban a mindenkori király helyettese, egyúttal - a király személye után - a legfőbb bíró, a hadsereg "főparancsnoka" és az állami közigazgatás legfőbb vezetője volt.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu
Szerző: Németh István
Cikkszám: 9786155037757
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Tudjuk, hogy a nádor a Magyar Királyságban a mindenkori király helyettese, ám az már jóval kevésbé ismert, hogy egyúttal - a király személye után - a legfőbb bíró, a hadsereg "főparancsnoka" és az állami közigazgatás legfőbb vezetője is volt, azaz kulcsszereplő a királyságban. Ha Magyarország "nagyhatalmi időszakában" a király személye kicsit el is homályosítja szerepüket, a Habsburgok által uralt országban vagy országrészekben a - relatív - függetlenség őre, a nemzeti érdekek képviselője volt, amely szerepüket nádoraink nagyszerűen be is töltötték - miként az e könyv lapjain kiderül. A köztudatban neveik mégis alig ismertek: a korai időkből Katona Józsefnek köszönhetően Bánk bán közismert, valamint a méltóság utolsó kiemelkedő képviselője, József nádor, aki "Habsburgnak született, de magyarként halt meg". Bár a mű szakdolgozatnak készült, a Szerző stílusa most is igen olvasmányos, könyvét gazdag illusztrációs anyaggal kiegészítve adjuk közre.

MaiKönyv.hu - Online könyváruház - www.mai-konyv.hu

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Romanika Kiadó
Kiadás éve 2021
Oldalszám 240 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */