Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.499 Ft
Online ár: 3.103 Ft
Menny.:db

A kreativitás kódja - Marcus du Sautoy

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.499 Ft
Online ár: 3.103 Ft
Menny.:db

Hogyan tanul a mesterséges intelligencia írni, festeni és gondolkodni

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Marcus du Sautoy
Cikkszám: 9789633555774
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A prímszámok zenéje szerzőjétől

"Csodálatos, zseniális és szórakoztató!"
Philippe Sands, a Kelet-nyugati utca szerzője

Képes-e szimfóniát szerezni, díjnyertes regényt írni vagy remekművet festeni a számítógép? És ha igen, vajon felismerjük-e majd, hogy nem ember, hanem egy gép alkotásáról van szó?
A mesterséges intelligencia terén végbement fejlődés sok tekintetben meglepetést kelt: tapasztalhatjuk, hogy a számítógép ugyanolyan jól megold hagyományosan ember által végzett feladatokat, mint maga az ember - ha nem jobban. De lehet-e kreatív a számítógép? Elképzelhető, hogy hamarosan megtanulja, mi az, ami megragad bennünket a művészi alkotásokban, és megérti, hogy miben különbözik az az érdektelentől?
A kreativitás kódjában Marcus du Sautoy a kreativitás természetét vizsgálja, s közben fontos útmutatást ad az algoritmusok működéséhez, a működésük alapjául szolgáló matematikai szabályokhoz. Azt kutatja, hogy a műalkotások érzelmi hatása mennyiben fakad agyunk minta és struktúra iránti fogékonyságából, és mit jelent kreatívnak lenni a matematikában, a képzőművészetekben, a nyelvben, a zenében. Az eredmény izgalmas és különös felfedezés a mesterséges intelligencia és az emberi lét lényegéről.

"Káprázatos utazás a mesterséges intelligencia eljövendő világába."
Jeanette Winterson, A szenvedély szerzője

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Park Könyvkiadó
Kiadás éve 2022
Oldalszám 340 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek