Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.990 Ft
Online ár: 3.692 Ft

A ketrecbe zárt fiú (átdolgozott kiadás) - Bruce D. Perry

Kiadói ajánlott bolti ár: 4.990 Ft
Online ár: 3.692 Ft

Mi történik, ha egy kisgyereket trauma ér? Hogyan hat a bántalmazás az agyra - képes-e meggyógyulni?

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Bruce D. Perry
Cikkszám: 9789633554746
Elérhetőség: Nincs raktáron
Átlagos értékelés: 2

Bővebb leírás, tartalom

Mi történik, ha egy kisgyereket trauma ér? Hogyan hat a bántalmazás az agyra - képes-e meggyógyulni? Bruce D. Perry páciensei elképzelhetetlen rémségeket éltek át: népirtást, szüleik meggyilkolását, családi erőszakot, szekrényben és ketrecben, világtól elzárt szektában töltött éveket. A kiváló gyerekpszichiáter történetei azt példázzák, hogy a trauma miként hat a gyerekek agyára, hogyan befolyásolja személyiségük alakulását. Ismerteti, milyen kreatív módszerekkel képes enyhíteni a súlyosan traumatizált gyerekek fájdalmát, hogy egészséges felnőttekké válhassanak. A rendkívüli szaktudással és empátiával megírt, szívbe markoló könyv drámai erővel figyelmeztet arra, hogy csak akkor remélhetjük a gyógyulást, csak akkor tudunk segíteni a traumák leküzdésében, a továbblépésben, ha minél jobban megismerjük az agy működését.

A szerzőpáros 10 évvel az első kiadás megjelenése után úgy döntött, hogy megírja A ketrecbe zárt fiú javított, bővített kiadását, hogy a könyv továbbra is hasznos és pontos forrás maradhasson, hiszen az elmúlt tíz évben sokat fejlődött a kutatás és a gyakorlat is. A jelenlegi kiadás javítja és tisztázza az első kiadás hibáit, továbbgondolja, részletesebben kifejti és aktualizálja az első kiadásban említett kulcsfontosságú fogalmakat és elveket, valamint bemutatja a kutatási terület új és ígéretes irányait.

A könyv egy jelenbe vezető új fejezettel, valamint a feldolgozást segítő kérdésekkel bővült. 
A pontosítások, a fejezetekhez adott függelékek, az új fejezet és a segédanyag célja az, hogy A ketrecbe zárt fiú továbbra is érthető és naprakész információt nyújtson mindenkinek, akit érdekel - vagy érint - a gyermekkori trauma témaköre.

Paraméterek

Kiadó Park Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve 2019
Oldalszám 455 oldal
Borító füles kartonált

Vélemények

5.00
2 értékelés
2
0
0
0
0
2021. 09. 09. -
Nagyon fontos könyvnek tartom. Kitűnő fordítás ráadásul, ami külön öröm!
2019. 08. 29. -
A könyv nagyon tetszik. Rendkívül realisztikusan és közérthetően írja le pszichiátriai kezeléseket, valamint azok végeredményeit. Külön dicséret illeti az írót azért, hogy az orvosi magyarázatok is teljes mértékben érthetőek.

Hasonló könyvek