Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.999 Ft
Online ár: 2.307 Ft
Menny.:db

A hatalom ereje - Vér és kereszt 3. - Benkő László

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.999 Ft
Online ár: 2.307 Ft
Menny.:db

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Benkő László
Cikkszám: 9789632673295
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. április 05.
Átlagos értékelés: 1

Bővebb leírás, tartalom

Kr. u. 1008-ban járunk, István megtette az első lépéseket a hatalom megszilárdítása érdekében. Az országra ugyanakkor számos külső és belső veszély leselkedik.

Ajtony, a lázadó tartományúr a Tisza-Maros-Temes vidékén nem veti alá magát a törvényeknek, és István király háta mögött önálló diplomáciát folytat Bizánccal. A király türelme a végéhez ér, de kérdés, hogy elegendő-e az ország stabilitása érdekében Ajtony leverése? 

A történelem színpadán megjelenik a legendás Gellért püspök, hogy átvegye Imre herceg nevelését. Koppány öccsét, Vászoly herceget családjával együtt Nyitrába záratja a királyi parancs.

Számtalan kérdés merül fel, és az egyik legfontosabb, hogy az áldatlan belső viszonyok mennyiben köthetők a Szent Római Birodalom császárához, és milyen célból, kiknek a közreműködésével folyt az országon belüli ellenséges szervezkedés.

Eljutunk az 1029-1030-as évekig, amikor István király hatalma a fénykorát éli. A főszereplő család életének viszontagságain keresztül megismerhetjük a korszellemet, a katonai és diplomáciai törekvéseket, célokat. A magyarok királya, aki időskori politikáját a más országok belső ügyeibe való be nem avatkozásra építette, most első, valóban honvédő harcát vívja a német császárral.

Jó úton halad a királyság? Vagy a külső és belső ellenség mindent tönkretehet István eddigi törekvéseiből, eredményeiből?

Erre ad választ a trilógia befejező kötete.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Lazi Könyvkiadó
Kiadás éve 2017
Oldalszám 424 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2018. 06. 19. -
Igazolt vásárlás
Az amire Számitottam Érdekes és jó történelmi betekintés nyujtott ebbe az igencsak alig ismert korszakba tetszik

Hasonló könyvek