Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.450 Ft
Online ár: 2.518 Ft
Menny.:db

A gumibot csinálta kém - Györgyey Ferenc Aladár

Kiadói ajánlott bolti ár: 3.450 Ft
Online ár: 2.518 Ft
Menny.:db

A magyar Gulag groteszk panoptikuma. Bemutatja a Rákos-korszak internálófogdáit, politikai börtöneit és haláltáborait, amelyekben 1948-tól kezdve nyolc éven át maga is raboskodott.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Györgyey Ferenc Aladár
Cikkszám: 9786156285195
Elérhetőség: Raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 01.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Györgyey Ferenc Aladár (1925-2014) magyar orvostörténész, író, könyvtáros, művészettörténész - memoárjában emlékezetes események szatirikus leírásával mutatja be a Rákos-korszak internálófogdáit, politikai börtöneit és haláltáborait, amelyekben 1948-tól kezdve nyolc éven át maga is raboskodott. Ítélkezés és politizálás nélkül beszéli el a szigorúan tényeken alapuló eseményeket, de az ironikus hangnem, amellyel a főként abszurd helyzetekről beszámol, találóbban elevenítik fel ezt az immár lassan feledésbe merült korszakot, mint a történelemkönyvek. A könyv az eredeti magyar jegyzetek alapján Sohár Pál közreműködésével született meg angolul, most pedig magyar fordításban hazatalált.

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Irodalmi Jelen
Kiadás éve 2022
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.