Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.000 Ft
Online ár: 1.479 Ft
Menny.:db

A csendes összeesküvés - Dr. Meskó G. Zoltán

Kiadói ajánlott bolti ár: 2.000 Ft
Online ár: 1.479 Ft
Menny.:db

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Dr. Meskó G. Zoltán
Cikkszám: 9789630779401
Elérhetőség: Utolsó 7 db raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2022. december 09.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

A politikai tisztogatás kommunista modellje a pozsonyi szlovák egyetemen a második világháború után

Dr. Meskó G. Zoltán 1928-ban Kassán született.

Márai Sándor városában végezte általános és középiskolai tanulmányait. Orvosi diplomáját 1952-ben kapta kézhez a pozsonyi J. A. Comenius Orvostudományi Egyetemen. Pályáját a kassai klinikán folytatta; a gyermekkardiológiára szakosította magát.

Tanársegédként tért vissza a pozsonyi egyetem gyermekklinikájára.

1968-tól kezdve Németországban, majd az Egyesült Államokban folytatott tudományos kutatást, kórházi praxist egyre magasabb vezetői pozícióban. 1986-ban egyetemi magántanár lett a State University of New Yorkon. Tagja a londoni Royal Society of Medicine-nek, az American Academy of Pediatrics-nek és az American College of Cardiology-nak. 1998-ban tagjai közé választotta a Szlovák Orvostudományi és Kardiológiai Társaság, és a Christian Hynek éremmel tüntették ki.

Ez az angolul és németül is napvilágot látott könyve gondos kutatáson alapuló munka, amelyet az adatok mellett külön hitelesít az a tény, hogy Meskó G. Zoltán fiatalemberként személyesen élte át, tanúskodta végig mindazt, amiről beszámol.

Nevezetesen arról, hogy közvetlenül a II. világháború után, de elsősorban 1948-at követően milyen ideológiai boszorkányüldözés zajlott le a pozsonyi orvostudományi egyetemen, mely során a vezető professzorok többségét és közel 1000 diákot távolítottak el, mivel nem voltak hajlandóak magukévá tenni a marxizmus leninizmust, a pártdiktatúra parancsait és kitartottak keresztény meggyőződésük, értékrendjük mellett.

Minden, ami az egyetemen zajlott, regényszerűen izgalmas. Az orvostudomány és általában az orvosi hivatás megalázása, elzüllesztése valóban ebben az időben kezdődött el a szocialista blokk országaiban.

Paraméterek

Kiadó Európa Könyvkiadó
Kiadás éve 2006
Oldalszám 244 oldal
Borító keménytáblás védőborítóval

Vélemények

Még nincs vélemény.

Hasonló könyvek