Barion Pixel

Tisztelt Látogatónk! Annak érdekében, hogy az ízléséhez minél közelebb álló könyveket tudjunk a figyelmébe ajánlani, arra kérjük, hogy fogadja el az ehhez szükséges böngésző sütiket (cookie-kat) az „Elfogadom és bezárom” gomb megnyomásával. További részletekért olvassa el a Mai-Könyv.hu (Mirabellum Bt.) adatkezelési tájékoztatóját! Adatkezelési tájékoztató

Kiadói ajánlott bolti ár: 6.690 Ft
Online ár: 5.083 Ft

A Bőrönd titkai - Ivan Szerov

Kiadói ajánlott bolti ár: 6.690 Ft
Online ár: 5.083 Ft

A KGB első elnökének titkos naplói és feljegyzései. Jó két évtizeddel halála után egykori dácsájában befalazva találtak rájuk. A több mint 800 oldalas a magyar kiadás.

Mai-Könyv.hu - Online könyváruház
Szerző: Ivan Szerov
Cikkszám: 9786158202756
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható száll. dát. (*ha most raktáron!): 2023. február 09.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Bővebb leírás, tartalom

Ivan Alekszandrovics Szerovnak, a KGB (az egykori Szovjetunió 1954 és 1991 között működő Állambiztonsági Bizottsága) első vezetőjének emlékiratai igen kalandos úton láttak napvilágot: jó két évtizeddel halála után egykori dácsájában befalazva találtak rájuk. A több mint 800 oldalas magyar kiadás egyik legjobb orosz fordítónk, Goretity József nagyszerű munkájának köszönhető.

Szerov az 1956-os forradalom alatt szinte végig Budapesten tartózkodott. Október 25-én ő adatta ki a tűzparancsot a példátlan, iszonyatos tömegmészárlásra. Az októberi-novemberi magyarországi történéseket precízen, napokra lebontva írja le. Emlékiratai a második világháború sztálinista politikájának hátterét, az NKVD és a KGB működésének technikáit, a titkosszolgálati műveletek részleteit, a háború után megszállt országok, köztük Magyarország szovjet-kommunista meghódításának módszereit, a szovjet barbárság évtizedeinek igen pontos, érzékletes és fölöttébb meggyőző foglalatát testesítik meg.

Feljegyzései egyediségükben szenzációszámba menő, kivételes dokumentumértékkel bírnak. 

Paraméterek

Állapot új könyv
Kiadó Időjel Kiadó
Kiadás éve 2022
Oldalszám 812 oldal
Borító keménytáblás

Vélemények

Még nincs vélemény.