Fermentárium - Erjesztési napló - Király Ágnes

Cikkszám: 
9789635656240
Árkötött kiadvány
Fermentárium - Erjesztési napló - Király Ágnes

Fermentárium - Erjesztési napló a címe Király Ágnes gasztronómiai könyvének, amely megismertet a fermentálás alapjaival és előnyeivel, és alaprecepteket is bemutat. A naplóoldalakon dokumentálhatjuk a kísérleteket és a recepteket, a legsikeresebbeket összegyűjtve pedig kialakíthatjuk a saját repertoárunkat.

Rendelhető 6 db
Várható kézbesítés
2025.08.29
Személyesen átvehető lesz
2025.08.28
Szerző: Király Ágnes
Kiadó: HVG Könyvek
Borító: keménytábla, vászonborító
Oldalszám: 176
Kiadás éve: 2024
Állapot: új könyv
Borító ár: 6 900 Ft
Online ár: 6 210 Ft
Megtakarítás: 690 Ft

Személyes átvétel (Fáy utca 12/C, 13. ker.): INGYENES
FOXPOST - Packeta Group: 1 190 Ft
MPL Csomagautomata: 1 190 Ft
GLS Csomagautomata: 1 590 Ft
MPL Posta Pontra szállítás: 1 590 Ft
GLS csomagpont: 1 590 Ft
MPL házhoz szállítás: 1 590 Ft
GLS házhoz szállítás: 1 990 Ft
Csomagajánlatok
A könyv bővebb leírása

Mélyüljünk el a fermentálás világában, készítsünk egyre tökéletesebb erjesztett savanyúságokat, probiotikus italokat, növényi tejhelyettesítőket és kovászos finomságokat! A Fermentárium ebben társunk lesz. Megismertet a fermentálás alapjaival és előnyeivel, és alaprecepteket is bemutat. A naplóoldalakon dokumentálhatjuk a kísérleteket és a recepteket, a legsikeresebbeket összegyűjtve pedig kialakíthatjuk a saját repertoárunkat.

Az erjesztési folyamat megfigyeléseinek feljegyzése hasznos tanulságokkal szolgál az egyre sikeresebb fermentáláshoz. A táblázatokban és diagramokban könnyen rögzíthetjük a kezdést, a hozzávalókat, a hőmérséklet, a színek és illatok, továbbá a textúrák változásait, de a kész termék minőségének és eltarthatóságának értékelése is része a naplózásnak.

A naplót Bezerédi Zsófia egyedi illusztrációi, és 24 öntapadós üvegcímkéje teszi teljessé.

Dr. Király Ágnes erjesztett ételkészítési szakértő, akit az eredeti szakmájában (a tudományos fokozatát is adó régészettudományban) utolért a kiégés - annak minden tünetével együtt. A fermentált élelmiszerek készítése akkor vált az élete részévé, amikor a testi-lelki problémáira keresett megoldást. Már az első saját savanyúság kóstolása után megtapasztalta annak különleges, jótékony hatását, boldogító, gyógyító erejét.

2017-ben alapította a Fermentálás - tippek, trükkök, receptek Facebook-csoportot. Saját egészsége kihívásai és a csoporttagok kérdései folyamatos kutatásra és fejlődésre inspirálták. Szakmát váltott és többszörösen átképezte magát: holisztikus táplálkozási tanácsadó és zöldség-gyümölcs feldolgozó szakképesítést szerzett. Létrehozta a FerMentor Blogot, majd megalapította a workshopoknak helyet adó FerMentor Műhelyt és Akadémiát.

A fermentálás és az erjesztett ételek, italok készítésének, fogyasztásának és az egészségre gyakorolt jótékony hatásának népszerűsítése mára a hivatásává vált: tanfolyamokkal, könyvekkel, kézműves fermentáló eszközök gyártásával, szaktanácsadással segít mindenkinek, aki érdeklődik a téma iránt.

Eddig megjelent könyvei: Egyszerűen fermentálj - Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez, Fermentált konyha - Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Hasonló kiadványok
Vélemények
Hogy tetszett a könyv? Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Adatok
Árkötött kiadvány:
Igen
Tömeg:
400 g/db
Fermentárium - Erjesztési napló - Király Ágnes
Fermentárium - Erjesztési napló - Király Ágnes
Borító ár: 6 900 Ft
Online ár: 6 210 Ft
Belépés/Regisztráció
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Könyvek
Menüpontok