Bővebb leírás, tartalom
"Só nélkül nincsen ízletes étel. Ez az egyik legfőbb "katalizátor", amely karmesterként kihozza, helyre teszi, kiegyensúlyozza a táplálékainkban rejlő élvezetes ízeket. Még az édességekbe is kell egy-két csipet só, sőt a brazilok a frissen őrölt kávé tetejére is szórnak belőle, hogy kiteljesedjen az aromája: különösnek tetszhet, de a keserű és a sós íz együttese édeskés összhatásként jelentkezik ízlelőbimbóinkon. Újabb kutatások szerint a só a csokoládéhoz hasonlóan endorfint, azaz boldogsághormont termel szervezetünkben - ez akár meg is magyarázhatja a sós ropogtatnivalók világszerte hihetetlen népszerűségét"
Lajos Mari új szakácskönyvében sorba veszi a legkedveltebb vendégváró sós finomságokat: az aprósüteményeket, muffinokat, réteseket, pitéket, pizzákat és lepényeket, valamint a szemet is gyönyörködtető sós tortákat. A klasszikus juhtúrós pogácsa és töki pompos mellett olyan különleges és egzotikus ételeket is megtanulhatunk sütni, mint a padlizsános-ricottás lepény, a rókagombás muffin, vagy a halas-spárgás spenóttorta.
Paraméterek
Állapot | új könyv |
Kiadó | Central Könyvek |
Kiadás éve | 2018 |
Oldalszám | 80 oldal |
Vélemények
Még nincs vélemény.
Hasonló könyvek
Szerző: Vrábel Krisztina
160 grammos szénhidrátdiéta 2. - Újabb finom falatok, lemondás nélkül
Szerző: Thomas Erikson
Idiótákkal körülvéve - Hogyan értsük meg azokat, akiket lehetetlen megérteni?
Szerző: Vrábel Krisztina
160 grammos szénhidrátdiéta - Kedvencek könnyebben - Vrábel Krisztina
Szerző: Kriston Andrea
Kriston intim torna férfiaknak - A férfierő megtartása (2. kiadás)
Szerző: Nagy Réka