Bővebb leírás, tartalom
A legenda szerint a korai Spanyolországban a kocsmárosok a sherryspoharak száját kistányérral fedték be, hogy az apró bogarak ne repüljenek bele az italokba. Hamar rájöttek, ha ezekre a fedőkre - azaz tapákra - sós, húsos falatkákat helyeznek, meghozzák a vendégek kedvét a további fogyasztáshoz. A tapasok tehát olyan kis fogások, melyekből egy este, baráti társaságban akár 4-5 különböző fajtát is rendelhetnek a tapasbárok látogatói. Az egyszerű, karakteres ízek, könnyed tálalás, mediterrán életérzés jellemzi leginkább ezeket az ételeket, melyek mellé jólesik egy pohár bor vagy sangria. Bár kezdetben az édességek nem tartoztak a repertoárba, az utóbbi időben fel-felbukkannak az étlapokon, így a könyvben is helyet kapott néhány tapas-desszert.
Könyvsorozatunk legújabb részében számos recept található a tapasok világából, melyekkel a népszerű spanyol falatkák otthoni elkészítéséhez adunk ötleteket. Emellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés idejéről, nehézségi fokáról, valamint az árfekvésről, az ételleírások alatt található tippekkel pedig a további kísérletezéshez nyújtunk segítséget.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!
Paraméterek
Kiadó | IPC Könyvkiadó |
Kiadás éve | 2016 |
Oldalszám | 64 oldal |
Vélemények
Még nincs vélemény.
Hasonló könyvek
Szerző: Hargitai György
Cukormentes ételek - receptek egy tudatos étrendhez - A gyógyító szakács
Szerző: Csigó Zita
Gluténmentes ételek - receptek egy tudatos étrendhez - A gyógyító szakács
Szerző: Csigó László
Baba és a család - tippek, receptek a hozzátáplálástól - A gyógyító szakács
Szerző: Csigó László
Szoptató anyák kézikönyve - receptek, tanácsok tudatos kismamáknak - A gyógyító szakács
Szerző: Bokor Károly
A magyarországi ragadozó halak horgászata - Magyar horgász kézikönyvtár II. kötet
Szerző: Leslie L. Lawrence
Az ikrek ideje - Báthory Orsi történetei (Leslie L. Lawrence)
Szerző: Hargitai György