Mai-konyv.hu webáruház
Kategóriák
Mai-konyv.hu webáruház

Ügyfélszolgálat: +36-70/567-9566

  • Kategóriák
    • Könyvelőzetesek
    • Könyvújdonságok
    • Szépséghibás könyvek
    • Akció! - Könyvek 50%-os kedvezménnyel
    • Család, gyerekek és szülők - Párkapcsolat
    • Életmód és egészség könyvek
    • Életrajz, visszaemlékezés
    • Enciklopédia, lexikon
    • Ezoterikus könyv, misztikus könyv
    • Gasztronómia
    • Gyermek- és ifjúsági könyv
    • Hangoskönyv
    • Hobbi, szabadidő
    • Idegen nyelvű
    • Irodalmi zsebkönyvek
    • Ismeretterjesztés
    • Képregény, manga
    • Könyvkiadók
    • Könyvsorozatok
    • Környezettudatos könyvek
    • Művészeti kiadványok
    • Naptár, kalendárium
    • Pénz, vállalkozás, üzlet
    • Pszichológia
    • Sport
    • Szépirodalom
    • Szórakoztató irodalom
    • Tankönyv, segédkönyv
    • Társadalomtudomány
    • Természettudomány
    • Történelem
    • Utazás
    • Vallási témájú könyvek
    • Minden könyv
  • Blog
  • GYIK
    • Gyakran Ismételt Kérdések
    • Elállás joga
  • Szállítási tudnivalók
  • Kapcsolat
Pálinkafőzés - Ágyas pálinka és likőr készítése (javított kiadás) (Dr. Panyik Gáborné)
Pálinkafőzés - Ágyas pálinka és likőr készítése (javított kiadás)
Borító ár: 4 995 Ft 
Online ár: 3 646 Ft
  1. Minden könyv
  1. Minden könyv

Pálinkafőzés - Ágyas pálinka és likőr készítése (javított kiadás)

Cikkszám: 
9789632785714
Pálinkafőzés - Ágyas pálinka és likőr készítése (javított kiadás) (Dr. Panyik Gáborné)

Ügyfélszolgálatunk: +36-70/567-9566

Hétfőtől péntekig (munkanapokon): 10:00-18:00 óra között hívható

Rendelhető 2 db
Borító ár: 4 995 Ft 
Online ár: 3 646 Ft
Megtakarítás 1 349 Ft
Szerző :
Dr. Panyik Gáborné
Kiadó:
Cser Kiadó
Oldalszám:
116
Kiadás éve:
2019
Állapot:
új könyv
Hasonló kategóriák
#Borászat, szeszes ital #Gasztronómia #Cser Könyvkiadó
Személyesen átvehető: 2025.05.15
Várható szállítási idő: 2025.05.16
vagy
Szállítási költség

Ügyfélszolgálatunk: +36-70/567-9566

Hétfőtől péntekig (munkanapokon): 10:00-18:00 óra között hívható

Vásárolja meg most kedvező áron Pálinkafőzés - Ágyas pálinka és likőr készítése (javított kiadás) termékünket és válogasson további több tízezer könyvünk közül és máris élvezheti a olvasás élményét! Magyarországi készletről szállítjuk könyveinket, ráadásul akár 1 napon belül átadjuk a futárszolgálatnak és 2-3 munkanapon belül meg is érkezhet rendelése!

  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

A jelenleg érvényben lévő rendeletekkel! Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára. Jelenleg Magyarországon - jövedéki szempontból - három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés. Könyvünkben ismertetjük azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez. A tartalomból: A pálinkakészítés rövid története A pálinkanév-használat magyar kizárólagossága A pálinka fajtái Párlatok Az eredetvédett pálinka fogalma Hogyan készíthetők a jó pálinkák, mi kell a jó pálinkához? A pálinkák és gyümölcspárlatok alapanyagai, minőségi követelményei A gyümölcsök termesztési körülményei A gyümölcs fajtájának hatása a pálinka minőségére A gyümölcsök válogatásának szempontjai A pálinkafőzdék működési formái A gyümölcsfajták közötti különbségek A gyümölcs szedésének, szüretelésének helyes időpontja A gyümölcsök szedésének módjai és körülményei A pálinka alapanyagai A felhasználható gyümölcsök Főbb gyümölcsfajtáink Csonthéjasok Bogyós termésű gyümölcsök Vadon termő gyümölcsök mint pálinka-alapanyagok Szőlő-, bor- és borászati melléktermékek A cefrézés technológiai lépései Válogatás, mosás Aprítás vagy magozás Pektinbontás A cefre savvédelme Élesztőtápsók A gyümölcs cefrézésénél fellépő mikroorganizmusok Penészgombák Baktériumok Az erjesztés módjai Élesztőgombák Az erjedés elmélete Az erjesztés optimális körülményei Erjedési ciklusok Az erjedési hőmérséklet szabályozása A cefrebunda vagy törkölykalap kezelése A kierjedt cefre összetétele Etilalkohol Metilalkohol Acetaldehid Magasabb rendű alkoholok (kozmaolajok, kozmaalkoholok) Cukrok Szerves savak Nitrogéntartalmú anyagok Szén-dioxid Glicerin Aromaanyagok A lepárlás elmélete Alkohol-víz elegyek lepárlása Az alkohol töményítése A mellék-alkotóelemek elválasztása Lepárlóberendezések A lepárló főbb részei A pálinkafőző kiválasztásának szempontjai Szimplafalú üst Duplafalú üst  A pálinkafőző fémanyagai és a fémfajta szerepe A pálinkafőző páracsövének lejtése (részleges deflegmáció) Oszlopos (tornyos vagy erősítőfeltétes) lepárlás Párlatrészek A szőlőtörköly-lepárló berendezések A lepárlóberendezés tisztán tartása A pálinka tárolása, érlelése Az érlelés során végbemenő fizikai és kémiai folyamatok A pálinkák, párlatok íz- és illatvilága Párlathibák A pálinka bírálata és szerepe a gasztronómiában Kóstolás A gyártásközi és a késztermék ellenőrzésének módszerei, lehetőségei Szárazanyagtartalom refraktometriás meghatározása A cefre pH-értékeinek mérése Az alkoholtartalom meghatározása A fogyasztási alkoholtartalom beállítása A felhasznált víz minősége Párlatok/pálinkák hibái és javításuk A párlatok derítése vagy szűrése Ágyas pálinka A gyümölcsök használata az ágyazásnál Az ágyas pálinka készítése A gyümölcs adagolása A gyümölcsök aszalásának elméleti alapjai Az italgyártásban használatos gyümölcsök aszalási tulajdonságai Az aszalás hatása a gyümölcsök beltartalmi értékeire és sejtszerkezetére Az ágyazáshoz szükséges eszközök Likőrök A likőrökhöz felhasználható anyagok A likőrök fajta szerinti felosztása Gyógynövények, drogok Likőrök készítése és az adagolási sorrend A magánfőzött és a bérfőzött párlatok jövedéki szabályai, a párlatok értékesítése A téma irányadó jogszabályai Magánfőzés A párlat értékesítése A bérfőzés keretében előállított párlat értékesítése Felhasznált irodalom Gyártók és forgalmazók

Adatok
Gyártói Cikkszám:
9789632785714
Tömeg:
350 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Rólunk írták vásárlóink

Hasonló kiadványok

Rólunk írták vásárlóink

Ügyfélszolgálat: +36-70/567-9566

Téged is várunk a Mai-Könyv közösségében!
  • Értesítés első kézből újdonságainkról, akcióinkról,
  • hasznos információk, titkok kedvenc műveidről,
  • szórakoztató írásaink szerzőkről, könyvekről és kiadókról,
  • mindez egy helyen, a Mai-Könyv hírlevélben!
Mai-Könyv.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek (munkanapokon):
10:00-18:00

Ügyfélszolgálat:
Hétfő-Péntek (munkanapokon):
10:00-18:00

  • facebook

  • instagram

Top kategóriák
  • Könyvelőzetesek
  • Újdonságok
  • Szépséghibás könyvek
  • Akciós könyvek
  • Könyvsorozatok
  • Szórakoztató irodalom
  • Irodalmi zsebkönyvek
  • Minden könyv
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
  • Mentett címeim
  • Mentett csomagpontjaim
  • Adatmódosítás
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Személyes átvétel
  • Elérhetőségek
  • GYIK
  • Online Pénztárca
Elérhetőségek
  • 1139 Bp. Fáy u. 12/C.
  • +36-70/567-9566
  • info@mai-konyv.hu

Copyright © 2025 Webdesign, Mai-konyv.hu - Mirabellum Bt. Minden jog fenntartva!

FOXPOST
MPL
PostaPont
GLS
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
simplepay_hu_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Mai-konyv.hu Made with ❤ by Webmaister
  • Könyvelőzetesek
  • Könyvújdonságok
  • Szépséghibás könyvek
  • Akció! - Könyvek 50%-os kedvezménnyel
  • Család, gyerekek és szülők - Párkapcsolat
  • Életmód és egészség könyvek
  • Életrajz, visszaemlékezés
  • Enciklopédia, lexikon
  • Ezoterikus könyv, misztikus könyv
  • Gasztronómia
  • Gyermek- és ifjúsági könyv
  • Hangoskönyv
  • Hobbi, szabadidő
  • Idegen nyelvű
  • Irodalmi zsebkönyvek
  • Ismeretterjesztés
  • Képregény, manga
  • Könyvkiadók
  • Könyvsorozatok
  • Környezettudatos könyvek
  • Művészeti kiadványok
  • Naptár, kalendárium
  • Pénz, vállalkozás, üzlet
  • Pszichológia
  • Sport
  • Szépirodalom
  • Szórakoztató irodalom
  • Tankönyv, segédkönyv
  • Társadalomtudomány
  • Természettudomány
  • Történelem
  • Utazás
  • Vallási témájú könyvek
  • Minden könyv
  • Blog
  • GYIK
    GYIK
    • Gyakran Ismételt Kérdések
    • Elállás joga
  • Szállítási tudnivalók
  • Kapcsolat
Belépés
Regisztráció
Kosár
A kosár üres
Vásárláshoz kattintson ide!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.