Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü
0

Sophie Scholl és a Fehér Rózsa

Sophie Scholl és a Fehér Rózsa Kattintson rá a felnagyításhoz!
Ár:
3.500 Ft
2.620 Ft
Kedvezmény: 25%
Elérhetőség: Nincs készleten
Szerző: Dumbach, Anette–Newborn, Jud
„Nem hallgatunk tovább. Mi vagyunk a ti rossz lelkiismeretetek. A Fehér Rózsa nem hagy békén benneteket!” A Fehér rózsa negyedik röplapjából
„Semmi nem olyan méltatlan egy civilizált nemzethez, mintha ellenkezés nélkül hagyja, hogy egy aljas ösztöneinek engedelmeskedő, felelőtlen klikk »vezesse«.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Ez a helyzet ma, amikor minden becsületes német csak szégyellheti magát a kormánya miatt.” A Fehér rózsa első röplapjából
Néhány müncheni egyetemi diák 1942 júniusában Fehér Rózsa néven csoportot alakít. Röplapokat írnak és terjesztenek, így próbálják felrázni a német lakosságot: lázadjon fel a nácik embertelen, kirekesztő politikája, esztelen háborús pusztításai ellen. Kilenc hónap múlva lebuknak, és közülük hármat – Hans és Sophie Schollt, valamint Christoph Probstot – 1943. február 22-én lefejeznek. A Dumbach–Newborn szerzőpáros könyve, miközben felvázolja a korszak történelmi–társadalmi hátterét, eleven stílusban mutatja be a diákszervezkedést, a titkos akcióktól kezdve egészen a tragikus végig.

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a könyvek is érdekelhetik