Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü

Richard J. Evans: A Harmadik Birodalom hatalmon

Richard J. Evans: A Harmadik Birodalom hatalmon Kattintson rá a felnagyításhoz!
Akciós ár:
6.900 Ft
4.830 Ft
Kedvezmény: 30%
Hogyan állítottak a nácik könyörtelenül céljaik szolgálatába egy egész népet
Szerző: Evans, Richard J.
Elérhetőség: Raktáron
CsomagPontra szállítás: 390 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Bővebb leírás, tartalom

„Kötelező olvasmány minden felelősen gondolkodó állampolgárnak, különösen politikusnak. Dermesztően tanulságos történet arról, hogy egy „fékek és ellensúlyok” nélkül működő kormány miképpen rombolhatja szét azt a társadalmat, melytől a hatalmát kapta” Terry Sunday, Amazon

„A cambridge-i történész trilógiája méltán sorolható az angol nyelven született történeti alapművek közé.”  Publishers Weekly

Impozáns trilógiájának második részében a cambridge-i történész Hitler uralmának azt a hat évét mutatja be, mely 1933-tól, a hatalomra kerüléstől 1939-ig, a második világháború kitöréséig tartott. 

A politikai, gazdasági és művészeti élet riasztó változásaitól kezdve az oktatáson és az egyházak helyzetén át minden részletet kimerítően elemez: a tények és adatok sorjázását a korszak jelentős német személyiségeinek, emigránsoknak és hétköznapi embereknek, például egy hamburgi tanárnőnek a személyes feljegyzéseiből, naplóiból vett idézetek hozzák emberközelbe. Egy olyan állam képe rajzolódik ki előttünk, amely a hétköznapi élet minden területére erőszakosan rátelepedett, és azt saját céljainak megfelelően alakította át. 

Evans megmutatja, hogy a nácizmus hatékonyságának kulcsa pontosan a rendszer irracionalitásában és önkényességében rejlik: a gondolkodó elme sehol nem talál fogódzót. A panoramikus képet adó mű döbbenetes erővel mutatja be, hogyan vált az egész lakosság egy gyűlölet emésztette, megszállottan a háborúra készülő diktatúra rabjává.

 

Sorozatcím: A Harmadik Birodalom

Alcím: Hogyan állítottak a nácik könyörtelenül céljaik szolgálatába egy egész népet

Szerző(k): Richard J. Evans

Kiadó: Park 

Kiadás éve: 2013

Kötésfajta: keménytáblás védőborítóval

Oldalak száma: 896

Fordító(k): Sóskuthy György és Szántó Judit

Illusztrációk: fekete-fehér képek, fotók

Richard J. Evans: A Harmadik Birodalom hatalmon című könyv most 4.830 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Történettudomány kategóriájában.

Hasonló könyvek a kategóriában

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a könyvek is érdekelhetik

/* */