Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü

Napló 1935-1946 I-II. (Radnóti Mikósné Gyarmati Fanni)

Paraméterek

Kiadó Jaffa Kiadó
Oldalszám 1200
Kötés keménytáblás
Kiadás éve 2014
Akciós ár:
11.990 Ft
9.472 Ft
Kedvezmény: 21%

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló 1935-1946 I-II.

Szerző: Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni
Elérhetőség: Raktáron
CsomagPontra szállítás: 890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Menny.:db

Bővebb leírás, tartalom

Gyarmati Fanni (1912–2014) Radnóti Miklós felesége és múzsája 1935 januárjában, huszonhárom éves korában, néhány hónappal a költővel kötött házassága előtt kezdett naplót írni. A bejegyzéseknek 1946 szeptemberében szakadt vége, pár héttel azután, hogy a harmadik munkaszolgálata alatt 1944-ben meggyilkolt költőt Budapesten is eltemették.


A tizenkét éven át, sokszor napi rendszerességgel vezetett napló tehát egyszerre korrajz és személyes sorstragédia. Az olvasó előtt megelevenedik a Radnóti házaspár szűkebb élete és környezete: bepillanthatunk a haladó magyar irodalmi és művészeti élet hétköznapjaiba egy mind jobban fasizálódó országban, hallhatunk a sűrű baráti összejövetelekről, a párizsi utazásokról, mindennapi apró-cseprő ügyekről, és nem utolsósorban betekintést nyerhetünk egy fiatal, felnőtt, dolgozó nő életébe is, aki legfőbb feladatának azt tekintette, hogy a háttérből minden lehetséges eszközzel segítse férje költői kibontakozását. Gyarmati Fanni mélyen tisztelte és rajongásig imádta a férjét: megkérdőjelezhetetlenül hitt az általa csak „Mik”-nek hívott Radnóti költői tehetségében.


Az évek múltával aztán a történelmi események érthető módon egyre inkább beszüremkednek a Napló személyes feljegyzései közé. A háború árnyékában élő házaspár mindennapjait erőszak, nélkülözés, kiszolgáltatottság és embertelen törvények tucatjai teszik mind nehezebbé. Nem sokkal azután, hogy férjét, Radnóti Miklóst harmadszor is elvitték munkaszolgálatra, Gyarmati Fanninak hónapokig kellett bujdosnia, Budapestre visszatérve pedig megdöbbentő lélekjelenléttel és energiával próbálta megmenteni a családját. A tragédia azonban – mint tudjuk – mégis bekövetkezett. Gyarmati Fanni saját bevallása szerint azért kezdett a naplóírásba, hogy nyoma maradjon mindannak, ami kettőjükkel történt. A megrázó és páratlan értékű szöveg két kötetben kerül az olvasók elé.

Napló 1935-1946 I-II. (Radnóti Mikósné Gyarmati Fanni) című könyv most 9.472 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Napló, levelezés kategóriájában.

Ezek a könyvek is érdekelhetik

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2014. 12. 30.
Köszönöm a könyvet és a kedvezményt. A kiszállítás gyorsan megtörtént. Az oneline áruház könnyen átlátható és kezelhető. Csak ajánlani tudom.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

/* */