Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Akciós ár:
999 Ft
739 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Paraméterek

ISBN 9789632273914
Kiadó Helikon Kiadó Kft.
Kiadás éve 2015
Oldal szám 206 oldal

Nagy Sándor és Julius Caesar - Párhuzamos életrajzok I. - Helikon zsebkönyvek 16. (Plutarkhosz)

Akciós ár:
999 Ft
739 Ft
Kedvezmény: 26%
Menny.:db

Nagy Sándor és Julius Caesar - Párhuzamos életrajzok I. - Helikon zsebkönyvek 16. (Plutarkhosz)

Szerző: Plutarkhosz
Elérhetőség: Raktáron
CsomagPontra szállítás: 899 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2020. június 08.

Bővebb leírás, tartalom

A római császárkor elején, az 1‒2. század elején élt, műveit görögül író Plutarkhosz egyike a máig elevenen ható antik történetíróknak. Rajongói közé tartozott többek között Emerson és Goethe, Nietzsche és Shakespeare. A Párhuzamos életrajzok történeti forrásként is értékes, ugyanakkor könnyedén megírt biográfiáiban nemzedékek tanultak hősi gesztusokat, híres mondásokat. Mások esetleg szórakoztató anekdotákat, ma is üde olvasnivalót keresnek a műben, például a híres lovát, Bukephalaszt leleményesen megszelídítő Nagy Sándorról vagy a Rubicont átlépő Julius Caesarról.„Nemcsak az irodalomra hatott, hanem az életre is. Az utókor tőle tanulta a hőshöz méltó nagy gesztusokat, a francia forradalom emberei őt tanulmányozták, mielőtt kiléptek a szószékre vagy a guillotine alá.” Szerb Antal

Nagy Sándor és Julius Caesar - Párhuzamos életrajzok I. - Helikon zsebkönyvek 16. (Plutarkhosz) című könyv most 739 Ft kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Akciós könyvek-n.

Vélemények

Még nincs vélemény.
Írja meg véleményét!
/* */