Oldalunk cookie-kat használ, hogy kényelmesebbé tegyük Önnek a keresést, látogatást. Böngészőjéből szabadon törölheti a cookie-kat, módosíthatja azok beállításait. Értem.
Könyvek Menü

Plutarkhosz: Nagy Sándor és Julius Caesar - Párhuzamos életrajzok I.

Plutarkhosz: Nagy Sándor és Julius Caesar - Párhuzamos életrajzok I. Kattintson rá a felnagyításhoz!
Ár:
999 Ft
749 Ft
Kedvezmény: 25%
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítási dátum: 2018. április 25.
Szerző: Plutarkhosz

Nagy Sándor és Julius Caesar - Párhuzamos életrajzok I.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A római császárkor elején, az 1‒2. század elején élt, műveit görögül író Plutarkhosz egyike a máig elevenen ható antik történetíróknak. Rajongói közé tartozott többek között Emerson és Goethe, Nietzsche és Shakespeare. A Párhuzamos életrajzok történeti forrásként is értékes, ugyanakkor könnyedén megírt biográfiáiban nemzedékek tanultak hősi gesztusokat, híres mondásokat. Mások esetleg szórakoztató anekdotákat, ma is üde olvasnivalót keresnek a műben, például a híres lovát, Bukephalaszt leleményesen megszelídítő Nagy Sándorról vagy a Rubicont átlépő Julius Caesarról.

„Nemcsak az irodalomra hatott, hanem az életre is. Az utókor tőle tanulta a hőshöz méltó nagy gesztusokat, a francia forradalom emberei őt tanulmányozták, mielőtt kiléptek a szószékre vagy a guillotine alá.” Szerb Antal

Plutarkhosz: Nagy Sándor és Julius Caesar - Párhuzamos életrajzok I. című könyv most 749 Ft-os kedvezményes áron a Mai-Könyv.hu - Online könyváruház Helikon zsebkönyvek kategóriájában.

Szerző Plutarkhosz
Sorozat Helikon zsebkönyvtár 16.
Kiadó Helikon
Oldalak száma
Borító puhafedelű
Kiadás éve 2015

Vélemények

Még nincs vélemény.

Írja meg véleményét!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kategóriában kapcsolódó könyvek

Ezek a könyvek is érdekelhetik